UBICA UŠAO U LOKAL I PUCAO: U Novom Sadu likvidiran narko-bos Vojislav Škrbić!
Foto: Kurir štampano

Hladnokrvno ubijen

UBICA UŠAO U LOKAL I PUCAO: U Novom Sadu likvidiran narko-bos Vojislav Škrbić!

Crna Hronika -
Svedoci tvrde da je ubica ušao u restoran, u kojem je bilo stotinak ljudi, ispalio četiri hica iz pištolja i mirno išetao iz objekta

NOVI SAD - Vatreni okršaj.Vojislav Voja Škrbić (40) iz Kaća, jedan od glavnih narko-bosova u Novom Sadu, ubijen je u četvrtak oko 21 sat u restoranu „Gondola“, u Bulevaru Mihajla Pupina, preko puta zgrade pokrajinske vlade, dok je njegov prijatelj Todor. T. (39) ranjen u butinu. Ubistvo se desilo u prepunom restoranu, a prema rečima očevidaca, ubica je mirno ušetao u lokal i ispalio više hitaca u Škrbića.Svi legli pod stolove- U bašti je u tom trenutku bilo oko 100 ljudi. Voja je stajao kod šanka sa prijateljem. Odjednom se pojavio neki dečko, izvadio pištolj i počeo da puca u Vojinom pravcu. Čuo sam četiri pucnja - kaže jedan od očevidaca ubistva.Prema rečima gostiju „Gondole“, napadač je nakon toga izašao iz restorana.- Škrbić je ostao da leži u lokvi krvi. Niko nije smeo da priđe, svi smo polegali pod stolove. Niko nije uspeo čak ni da vrišti jer se sve odigralo za minut! Meni je metak proleteo bukvalno iznad glave... Ne mogu da se saberem - prepričava očevidac.Hitna pomoć pokušala je reanimaciju Vojislava Škrbića, ali je on preminuo na licu mesta, dok je Todor T. ranjen u levu butinu.- On je prebačen u Klinički centar Vojvodine i njegove rane nisu opasne po život - kaže naš izvor.Pucao stalni gost?Kako saznajemo, restoran „Gondola“ je pokriven video-nadzorom, pa su kamere snimile ubicu koji nije bio maskiran.- Policija je već pregledala snimke sa sigurnosnih kamera i pretpostavlja se da se zna ko je mladić koji je pucao. Navodno, reč je o stalnom gostu restorana - kaže naš sagovornik.Ubijeni Škrbić imao je debeo krivični dosije u policiji, a ovo nije prvi pokušaj njegovog ubistva.- U julu 2002. godine Škrbić je teško ranjen u grudi u pucnjavi ispred kluba „Zam“ u Novom Sadu, a preživeo je i sačekušu ispred stana. Sumnjalo se da su ovi napadi na Škrbića organizovani zbog sukoba na novosadskom narko-tržištu, pa nije nemoguće da je i ovog puta „poslovni interes“ povukao oroz - objašnjava naš izvor.Vojislav je 2009. godine bio uhapšen zbog ubistva Branislava Jelačića u maju 2004. godine u novosadskom kafiću „Marina“. Jelačić, koji je bio član suparničke grupe „Firma“, ubijen je u borbi za prevlast na tržištu heroina, a Škrbić je kao naručilac bio osuđen na 11 godina zatvora.

http://www.youtube.com/watch?v=O3oM6yJHGMk
http://www.youtube.com/watch?v=gg2Qak9_vwo
Vojislav Voja Škrbić
Vojislav Voja Škrbić

Ko je bio Škrbić?HAPŠEN ZBOG DROGE I ORUŽJAVojislav Voja Škrbić se u „Beloj knjizi kriminala“ MUP Srbije visoko kotirao kao član nekoliko organizovanih kriminalnih grupa. Prema tim podacima, bio je jedan od glavnih distributera heroina u Novom Sadu i Vojvodini. U njegovom dosijeu stoji i da je hapšen zbog posedovanja narkotika i oružja. Ranije je osuđivan i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića, na obali Dunava kod Kamenjara.

HaosTUČA NA UVIĐAJUDok je policija obavljala uviđaj, na mestu ubistva došlo je do tuče dve grupe mladića, a policija je privela trojicu učesnika.- U „Gondolu“ su došli momci iz Kaća, kojima je Voja bio idol. U jednom trenutku su se sukobili sa grupom mladića koja je posmatrala uviđaj, pa je morala da interveniše policija - kaže očevidac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track