SMRT DRAGA MAŠULOVIĆA Sin Vladimir: Iskasapio mi je oca, a onda je dolazio kod nas!
Foto: Marina Lopičić

Detalji optužnice protiv ubice

SMRT DRAGA MAŠULOVIĆA Sin Vladimir: Iskasapio mi je oca, a onda je dolazio kod nas!

Crna Hronika -
Ubica Obren Zirojević je posle zločina u našoj kući služio rakijom ljude koji su dolazili da nam izjave saučešće - rekao bivši košarkaš Vladimir Mašulović

BEOGRAD - Obren Zirojević (35) je nakon ubistva mog oca svaki dan dolazio kod nas, ostajao je satima, služio rakijom ljude koji su dolazili da izraze saučešće i verovatno osluškivao šta se događa. Koliko se sećam, nije bio na sahrani.Ovim rečima se sin pokojnog Draga Mašulovića, bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Mašulović, na saslušanju prisetio kako je monstrum koji je ubio njegovog oca, a potom telo raskomadao i ostavio u garaži u Ulici Jovanke Radaković u Mirijevu, najnormalnije izjavio saučešće porodici.Stravičan zločinPrema optužnici, koju je podiglo Više tužilaštvo u Beogradu, Zirojević je između 29. januara i 1. februara mučki s leđa ubio komšiju i dugogodišnjeg prijatelja.- Mašulović je došao u stan osumnjičenog za ubistvo, njihove porodice su se družile godinama. Leđima je bio okrenut Zirojeviću i nije očekivao napad, kada mu je ovaj prišao s leđa i čekićem ga udario nekoliko puta u teme. Kada je pao na pod, Zirojević je nastavio da ga udara u potiljak, zadao mu je ukupno 15 udaraca. Kada je ubio dugogodišnjeg porodičnog prijatelja, u kupatilu mu je odsekao obe ruke u predelu ramena i obe noge u predelu kukova i kolena - navodi se u optužnici.

Žrtva... Drago Mašulović
Žrtva... Drago Mašulović

Ubica mu dugovaoPosle monstruoznog zločina peškirima i odećom je obrisao krv sa poda stana, trup, ruke i potkolenice Draga Mašulovića spakovao i njegovim „audijem TT“ odvezao do Ulice Jovanke Radaković i tamo ih ostavio u garaži. Odsečene natkolenice spakovao je u kese i ostavio u nedovršenom kupatilu svog stana.U potragu za nestalim Mašulovićem najpre su se uključili njegovi sinovi iz prvog braka - Vladimir, njegov brat Aleksandar, kao i ćerka iz drugog braka Milica, sa kojom je pokojni i živeo.- U vreme dok je moj brat bio košarkaš, obletali su oko njega Obren i ostatak njegove porodice. Kada je prestao da igra u Zvezdi, zahladili su odnosi, a tek nedavno Obren je „počeo da maže oči“ Dragu i Vladi da će Vladi da pomogne u poslu. Mislim da je mom ocu dugovao novac od prodaje „audija Q5“ - ispričao je navodno u istrazi Aleksandar, drugi sin pokojnog.

Ubica... Obren Zirojević
Ubica... Obren Zirojević

Očevidac Boža DraškovićMOJ KUM NIJE IMAO RUKE I NOGETrup Draga Mašulovića u garaži u Ulici Jovanke Radaković pronašao je njegov kum Boža Drašković.- Ušao sam u garažu, nisam palio svetlo. Zatekao sam jeziv i nestvaran prizor. Video sam obrise tela bez ekstremiteta, prepoznao sam lice. Trup je bio položen na leđa. Istog trenutka mahinalno sam izašao iz magacina, zatvorio vrata i zaključao ih - ispričao je čovek koji je pronašao Mašulovićevo telo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track