SMRT MILICE KOSTIĆ (18) IZ KRUŠEVCA: Odbornik SNS pokušao da je siluje, ubila se da sačuva čast!
Foto: Telepromter.rs

Kako je poginula devojka

SMRT MILICE KOSTIĆ (18) IZ KRUŠEVCA: Odbornik SNS pokušao da je siluje, ubila se da sačuva čast!

Crna Hronika -
Tomislav Nikolić, član SNS, jedan je od petorice mladića koji su napali Milicu Kostić (18), koja je u očajanju skočila sa 11. sprata

KRUŠEVAC - Tomislav Nikolić, član SNS i član Saveta MZ Lazarica u Kruševcu, jedan je od petorice nasilnika koji su pokušali da siluju Milicu Kostić (18), koja se pre 41 godinu ubila skokom sa 11. sprata kako bi sačuvala svoju čast. U sećanje na nastradalu devojku, poznati pevač Zdravko Čolić posvetio joj je pesmu „Ona spava“.

Foto: Milica Kostic.rs
Foto: Milica Kostic.rs

Robijao devet godinaTomislav Nikolić nije želeo da komentariše stravičan događaj.- Član sam SNS od osnivanja i ne želim da se vraćam u vreme od pre četiri decenije. Zašto vas to zanima, sada imam svoju porodicu. Zašto me uznemiravate, zašto me vraćate 41 godinu unazad?! Radim u vodovodu i tri godine sam pred penziju. Molim vas, pustite me - rekao je za Kurir Nikolić, koji je, prema navodima sajta Teleprompter, robijao devet i po godina zbog stravičnog događaja u stanu višespratnice u Kruševcu.

Foto: Milica Kostic.rs/ Milica Kostić prva s desna
Foto: Milica Kostic.rs/ Milica Kostić prva s desna

Milica je bila učenica Srednje medicinske škole u Kruševcu. Međutim, jedan od nasilnika iskoristio je njenu naivnost i 2. septembra 1974. na prevaru je odveo do stana na 11. spratu kako bi ona navodno pozvala njegovu devojku jer su joj roditelji strogi.

Foto: Milica Kostic.rs
Foto: Milica Kostic.rs

- Dobrodušna devojka je pristala. Nije ni slutila šta joj se sprema i da mladići nameravaju da je siluju i da je u stanu čekaju i njegovi drugari - navode mediji.

Foto: Milica Kostic.rs
Foto: Milica Kostic.rs

Mladić je tad Milici saopštio šta su isplanirali on i njegovi drugovi i rekao joj da se skine. Ona je to odbila i rekla mu da je pusti.

Foto: Milica Kostic.rs
Foto: Milica Kostic.rs

- Pokušao je da je skine, a ona se branila! Plakala je i molila ga da je puste. Jedan od nasilnika sažalio se kad je čuo da je Milica nevina, rekao je: „Nevina je, neću da je diram.“ Pokušao je da nagovori prijatelje da je puste, ali ga nisu poslušali - stoji na sajtu posvećenom nastradaloj devojci.

Foto: Milica Kostic.rs
Foto: Milica Kostic.rs

Bacila se kroz prozorKostićeva se na sve načine branila i borila se kao lavica da je napadači ne siluju, ali oni nisu odustajali od te namere.- Na trenutak su izašli iz sobe i zalupili vratima kako bi se dogovorili šta će dalje da rade sa Milicom. Ona je to iskoristila, nije imala drugi izlaz, osim kroz prozor. Htela je da sačuva i odbrani svoju čast. Bacila se kroz prozor sa 11. sprata. Nakon pada i dalje je bila živa, ali je kasnije preminula od teških povreda - navodi se na sajtu.

Ministar GašićPOŠTENO JE ODSLUŽIO KAZNUMinistar odbrane Bratislav Gašić na konferenciji za štampu, koja je održana 24. decembra 2013. u vreme dok je bio gradonačelnik Kruševca, na pitanje da li zna da je kandidat SNS Tomislav Nikolić bivši robijaš, rekao je: „On je pošteno odslužio svoju kaznu. On sada ima ista prava kao i ostali građani“.

Poslednje rečiSKOČILA SAM I SAČUVALA ČAST- Inspektor: Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?- Milica: Ja sam sama skočila kroz prozor.- Zašto?- Nisam više mogla da izdržim. Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.Milica je pala u komu, iz koje se nije probudila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track