ISPOVEST NIŠLIJKE MILJANE (19): Pokosio me na pešačkom prelazu, a dobio samo nanogicu
Foto: Printscreen YT I Kurir M.M.

Presuda bahatom vozaču

ISPOVEST NIŠLIJKE MILJANE (19): Pokosio me na pešačkom prelazu, a dobio samo nanogicu

Crna Hronika -
NIŠ - Moj san da postanem policajac nikad se neće ostvariti, jer mi je zdravlje trajno narušeno. Prošla sam užas tokom lečenja, a i dalje idem na rehabilitaciju. Ali više nikad neću biti zdrava i vesela devojka, kakva sam bila dok me taj momak nije pokosio na pešačkom prelazu.

Ovako Nišlijka Miljana Živković (19) komentariše odluku suda da švajcarskom državljaninu Aleksandru Saboliću (22) za izazivanje teške saobraćajke izrekne kaznu zatvora od deset meseci, koju će izdržavati u svojoj kući.Jedva preživelaMiljana je nastradala 7. juna 2014. na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića, u blizini niške Železničke stanice. Sabolić je vozio najmanje petnaest kilometara na čas brže nego što je dozvoljeno na toj deonici i vozilom „audi kupe kvatro“ udario devojku koja se vraćala kući sa školske ekskurzije. Nakon što je pala na haubu, Miljana je odbačena na kolovoz, 20 metara dalje od mesta udesa, a stravičan snimak njenog stradanja zabeležen nadzornom kamerom šokirao je javnost.

Foto: M. M.
Foto: M. M.

Devojka je zadobila strašne povrede, zbog kojih se danima borila za život. U školsku klupu se vratila tek sedam meseci nakon nesreće, ali njene rane još nisu zacelile.- Ništa više neće biti kao pre. Život mi je upropastio. Ne mogu da mu oprostim, niti da prihvatim da posle svega što mi je uradio ne završi iza rešetaka - kaže očajna Miljana.Vozač se pokajaoIpak, sud je smatrao da je deset meseci zatvora Saboliću dovoljna kazna. Kako se navodi u obrazloženju odluke, sud je ocenio da je Saboliću dovoljno deset meseci jer je mlad čovek, koji je priznao delo, pokajao se i izrazio spremnost da finansijski pomogne.(M. M./Foto: M.M./Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track