PEKAR PUCAO U RADNICU JER JE SUD VRATIO NA POSAO Nećeš više nikad raditi u mojoj pekari!
Foto: Dragan Ilić

Krvavi pir u Zaječaru

PEKAR PUCAO U RADNICU JER JE SUD VRATIO NA POSAO Nećeš više nikad raditi u mojoj pekari!

Crna Hronika -
Nećeš ti više nikad ući u moj lokal, rekao pomahnitali Marjan Duljaj, vlasnik pekare, i pucao Dragani Matijević u glavu, pa sebi u stomak

ZAJEČAR - Nećeš više nikad raditi u mojoj pekari - rekao je Marjan Duljaj (54), vlasnik nekoliko pekara u Zaječaru, i pucao iz pištolja u glavu radnici Dragani Matijević (55), koja je odlukom suda vraćena na posao, a potom je sebi pucao u stomak.Dragana je preminula od teških povreda u bolnici, dok se lekari bore za život Duljaja.Tragedija se dogodila juče oko 11.30 časova u Dubrovačkoj ulici u centru Zaječara, u kancelariji koju dele advokatica Zorana Nenković i vlasnica agencije za nekretnine „Perspektiva“ Valentina Ćirić.Drama u kancelarijiDragana Matijević došla je kod svog advokata Zorane Nenković posle sudske rasprave s Duljajem. Ubrzo za njom stigao je i Duljaj, koji je otpustio Draganu s posla, ali ga je ona tužila, pa je trebalo da plati odštetu za period u kom je bila odsutna i da je po odluci suda vrati na posao.- Bio sam ispred svoje radnje prekoputa advokatske kancelarije kad su dve žene uspaničeno istrčale na ulicu. Trenutak kasnije pojavila se i treća, ali ju je muškarac sustigao, uvukao unutra i zatvorio vrata. Potom je odjeknuo pucanj. Ubrzo je došlo nekoliko policajaca i pozvali su čoveka s pištoljem da izađe i da se preda. Nastao je tajac, a onda se čuo još jedan pucanj. Kad su policajci utrčali, našli su ih u lokvi krvi iza vrata - priča Nemanja Ristić, vlasnik kafe-picerije „Bela“, koja se nalazi prekoputa mesta zločina.Kolima Hitne pomoći Marjan i Dragana prebačeni su u zaječarsku bolnicu.- Dragana je ubrzo preminula, a Duljaj se nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi, gde je smešten posle operacije - kažu lekari.

Mesto zločina... Kancelarija u kojoj je Marjan ubio Draganu
Mesto zločina... Kancelarija u kojoj je Marjan ubio Draganu

Izvor iz istrage kaže da je Duljaj mirno ušao u kancelariju i započeo razgovor s Draganom.- U jednom trenutku Dragana je rekla nešto što mu se nije dopalo i iznenada je potegao pištolj. Preplašene žene su pokušale da pobegnu iz kancelarije i pozovu policiju. Duljaju je pošlo za rukom da Draganu uvuče u kancelariju i nemilosrdno joj je pucao u glavu. Nesrećna žena srušila se kod vrata, pa Duljaj nije mogao odmah da izađe. Kad je to pokušao, policija je već bila na licu mesta. Shvativši da je opkoljen opalio je metak sebi u grudi - rekao je naš sagovornik.Planirao zločinDuljaj je pucao iz pištolja „zastava“ kalibra 7,65 mm. Pištolj je bio u legalnom posedu, ali samo za držanje, ne i za nošenje. Pošto je krenuo naoružan, očigledno je da nije imao nameru da mirno prihvati sudsku odluku.Dragana je živela u Ulici Sedmi septembar. Kapija na dvorištu juče je bila zaključana i nikoga od ukućana nije bilo.

Vlasnica agencije za nekretnineZA DLAKU SAM IZBEGLA SMRTVlasnica agencije za nekretnine Valentina Ćirić kaže da je užasnuta onim što se dogodilo.- Bilo je to užasno, izbegla sam smrt za dlaku. To me je toliko uznemirilo da sam i ja potražila medicinsku pomoć i nisam u stanju da govorim o događaju - rekla je Ćirićeva. Advokat Zorana Nenković nije želela da komentariše ovaj događaj.

Zaječarci protiv bogatih vlasnika pekaraDULJAJI SU SE MNOGO OSILILIPrema priči Zaječaraca, Duljaji imaju nekoliko pekara u gradu.- Duljaji su se mnogo osilili. Ovo ne može tek tako da prođe, oni misle da mogu sve ako imaju mnogo para. Ubio je ženu samo zato što je trebalo da se vrati na posao. Ovo je strašno - kaže jedan mlađi Zaječarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track