UHAPŠENE UBICE: Zaklali taksistu zbog računa od 2.390 dinara!
Foto: T.Jovanović

Smrt šabačkog taksi vozača

UHAPŠENE UBICE: Zaklali taksistu zbog računa od 2.390 dinara!

Crna Hronika -
Milić Ilić (20) i Milan Petrović (19) nožem prerezali vrat Čedomiru Popoviću (61) pošto nisu hteli da plate vožnju

ŠABAC - Milić Ilić (20) i Milan Petrović (19), obojica iz okoline Šapca, uhapšeni su zbog svirepog ubistva taksiste Čedomira Popovića (61) iz šabačkog „Siti taksija“.

Kod njih je pronađen nož kojim su u nedelju preklali Popovića u njegovim kolima nedaleko od sela Metlić, a sumnja se da su to uradili jer nisu hteli da plate račun od 2.390 dinara.Kako je utvrđeno, Popović se nešto posle 19 sati javio dispečeru da je na autobuskoj stanici primio dvojicu putnika i da ih vozi u selo Zablaće, oko 20 kilometara od Šapca.

Monstrumi... Milić Ilić i Milan Petrović
Monstrumi... Milić Ilić i Milan Petrović

U 19.42 Čedomir se iz sela Metlić preko radio-veze javio dispečeru i rekao: „Uboden sam, mnogo krvarim, požurite!“ Teško ranjen pronađen je nedaleko od spomen-kompleksa Ašikov grob, što je oko pet kilometara dalje od prijavljenog odredišta.

Prerezali mu vrat- Kada su Hitna i policija strigle, Čedomir je bio svestan i uspeo je da im kaže da su ga ubola dvojica mladića koje je povezao - navodi naš izvor iz istrage i dodaje da je preminuo tokom operacije jer je mnogo iskrvario.Sumnja se da je Ilić izvadio nož. On je, inače, odrastao u hraniteljskim porodicama, pošto su ga napustili roditelji.Zorica Popović je u šoku zbog ubistva supruga. Sa suzama u očima kaže da ne može da se pomiri da Čedomira nema.- Pozvao me njegov kolega i rekao da je Čeda imao havariju u Metliću, pa sam pomislila da je saobraćajna nesreća. Posle su me nazvali i rekli da ga je neko napao, da je malo zagreban nožem, ali da je van životne opasnosti i da ga voze u bolnicu. Sin i ja smo odmah došli do bolnice da ga sačekamo, ne sluteći kakav užas ćemo videti - jedva priča Zorica.Tek operisao srceUbrzo se suočila sa stravičnim prizorom.- Ležao je na stolu, bio je sav umazan krvlju, ali svestan. Vrisnula sam: „Čedo!“, a on me je pogledao. Tresao je nogama, borio se... Videla sam mu u očima kako mu se život gasi... Lekari su sve pokušali, ali bila sam svesna da se neće izvući - kaže očajna žena.Čedomir Popović je u „Siti taksiju“ bio zaposlen manje od godinu dana. Prošle godine je operisao srce i ugrađena su mu dva stenta i bajpas.

Ožalošćena... Zorica Popović
Ožalošćena... Zorica Popović

T. Jovanović

Komšije šokiraneNE MOŽEMO DA VERUJEMOŠapčani su zgroženi zločinom. U naselju Trkališ, gde je brutalno ubijeni taksista živeo sa suprugom, sinom i ćerkom, svi u šoku pričaju o ovoj tragediji.- Oni su divna porodica, složni i pristojni. Sin je na fakultetu, ćerka je srednjoškolka, a supruga Zorica radi u Zavodu za javno zdravlje. Nikada nismo čuli da iz njihovog stana dopiru svađa ili buka, a ovde su zidovi tanki kao papir. Ovo je užasna tragedija - priča jedna komšinica iz zgrade u kojoj živi porodica Popović.

IzbegliDRUGI TAKSISTI ODBILI UBICEDvojicu osumnjičenih za Popovićevo ubistvo prethodno su dvojica taksista odbila na autobuskoj stanici, nakon čega su oni ušli u Popovićev automobil.- Rekli su mi da na mestu gde je napadnut nije bilo signala za poziv u pomoć, pa se kolima popeo na brdo kod spomenika Ašikov grob. Kada su mu kolege odgovorile da pomoć stiže, krenuo je ka Šapcu, ali je osetio da ga izdaje snaga, pa je stao. Tu su ga pronašli - priča supruga Zorica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track