MONSTRUOZNO UBISTVO TV NOVINARKE Biljana Jeftić: Htela sam da budem sigurna da je mrtva
Foto: Slađana Stojanović

Zločin u Novom Sadu

MONSTRUOZNO UBISTVO TV NOVINARKE Biljana Jeftić: Htela sam da budem sigurna da je mrtva

Crna Hronika -
Krvi je bilo svugde, i po meni. Otišla sam u kupatilo, oprala se, a onda uzela njen novčanik i telefon. Zaključala sam vrata i ključ bacila u kontejner, ispričala u policiji osumnjičena za ubistvo Jaroslave Dugošije Dobrenov

NOVI SAD - Nikad se nas dve nismo svađale. Ona je volela moju ćerku i bila joj je dobra gazdarica dok je moje dete stanovalo kod nje. Mislila sam da ima mnogo para, s obzirom na to da sam znala da ima vinograd i da lepo živi. Tog dana sam došla s namerom da je opljačkam, a da ona ne primeti. Nisam imala u planu da je ubijem. Nervirala sam se dok sam je čekala jer je ona bila u vinogradu.Ovo je na saslušanju u policiji rekla Biljana Jeftić iz okoline Rume, koja je uhapšena zbog monstruoznog ubistva novosadske novinarke Jaroslave Dugošije Dobrenov (77).

Osumnjičena je žrtvu ubila u njenoj kući, udarajući je u glavu flašom viskija, panjem, a onda je nožem ubadajući do smrti. Inspektorima je ispričala svaki detalj zločina.

- Kad je Jaroslava došla, rekla sam joj da moram hitno do kupatila. Kad sam izlazila, ugledala sam punu flašu viskija. Nešto mi je tog trenutka kvrcnulo, uzela sam flašu i s leđa je udarila nekoliko puta po glavi. Ona je pala. Nastavila sam da je udaram svom snagom - rekla je Biljana Jeftić i nastavila:

Mirno legla da spava- Kad sam videla da se ne pomera, odlučila sam da budem sigurna da je mrtva. Uzela sam panj i njime je udarila nekoliko puta po glavi i leđima, a onda sam iz kuhinje uzela nož i ubadala je, ne znam ni sama koliko puta. Krvi je bilo svugde, i po meni. Otišla sam u kupatilo, oprala se, a onda uzela njen novčanik i telefon. Zaključala sam vrata i ključ bacila u kontejner.Ona je nakon zločina otišla kod ćerke, koja radi kao frizerka, i kako je objasnila, mirno je legla da spava. Prema rečima inspektora koji su je saslušavali, Jeftićeva je sve vreme bila hladnokrvna i ni na koji način nije iskazala kajanje niti grižu savesti.- Mirno je pričala, jedino što se na trenutke pravila konfuznom, počne da priča jedno, pa drugo. Ali odavno nismo videli da neko tako hladnokrvno govori o ubistvu, naročito ženska osoba. Na trenutak čak i s osmehom, to nas je zapanjilo - kaže izvor Kurira.

Mučki ubijena... Jaroslava Dugošija Dobrenov
Mučki ubijena... Jaroslava Dugošija Dobrenov

Ubeđeni da je muškarac

Prema rečima našeg sagovornika, niko u policiji nije razmišljao kad je vršen uviđaj da ubica može da bude žensko.- Sestra pokojne pitala je zašto uporno govore u muškom rodu jer je komšija ispričao da je Jaroslavu sve vreme čekala jedna žena. Međutim, policajci su smatrali da je nemoguće da žena počini takvo ubistvo. Na kraju su se zaprepastili kad su utvrdili da je taj monstrum upravo žena - kaže naš izvor.

OproštajJAROSLAVA SAHRANJENAJaroslava je juče sahranjena na novosadskom Gradskom groblju, a ispratila ju je najbliža porodica, rodbina, prijatelji i kolege.- Mnogo nas je pogodila tvoja smrt i prestanak kucanja tvog plemenitog srca. Rano si ostala bez muža, sama si othranila i podigla sina i ćerku. Uvek si bila dobra i kao majka, sestra, baka, koleginica, prijateljica... Svima si uvek bila tu da pomogneš - rekao je u oproštajnom govoru kolega pokojne novinarke.

Izjavila saučešćeĆERKA JE SE ODREKLAKako nezvanično saznajemo, Biljanina ćerka, koja kao frizerka radi u Novom Sadu, rekla je da više ne želi da čuje za majku.- Ona je nazvala Jaroslavinu ćerku i izjavila saučešće. Oni su joj rekli da znaju da ona ništa nije kriva. Inače, ta devojka je otišla od kuće jer joj je otac teški alkoholičar. Nije znala da je policija odranije tragala za njenom majkom zbog krađe. Da jeste, ne bi je krila sigurno. Rekla mi je - da je njena majka bila u zatvoru, teta Jaroslava bi danas bila živa - rekao nam je prijatelj ćerke osumnjičena za zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track