BRAČNI PAR BAČEN U SEPTIČKU JAMU: Ubice mog brata i snaje treba streljati!
Foto: Dragan Kadić, Supružnici, Ubijeni, Dvost

Rođak brutalno ubijenog bračnog para Jugović

BRAČNI PAR BAČEN U SEPTIČKU JAMU: Ubice mog brata i snaje treba streljati!

Crna Hronika -
Ništa ih ne može vratiti, ali ti zločinci moraju biti najstrože kažnjeni, malo je i doživotna robija, priča Slobodan Jugović, čiji su brat Dragoljub i snaja Draga zaklani i bačeni u septičku jamu

KUČEVO - Moj brat je odlučio da se vrati iz inostranstva i u selu mirno provede penzionerske dane, a eto šta ga je snašlo. Ubijen je sa suprugom i bačen u septičku jamu. Nadam se da će monstrumi biti uhvaćeni i kažnjeni - kaže za Kurir Slobodan Jugović (61), brat Dragoljuba Jugovića (71), koji je sa ženom Dragom (73) mučki ubijen u selu Brodica kod Kučeva.Podsetimo, bračni par penzionera nestao je u subotu uveče, a njihov nestanak prijavili su Rumuni koji su radili u njihovoj kući u ponedeljak ujutro.

Nekom je smetao

Pretpostavlja se da su ih nepoznati napadači najpre zaklali, a zatim njihova tela umotali u bele čaršave i bacili u septičku jamu u dvorištu.- Dragoljub i ja smo braća po ocu. Godinama smo radili u istoj firmi u inostranstvu. Kad su se Draga i on penzionisali, vratili su se u selo i otvorili kafanu. Nije njima bilo do para, mogli su lepo da žive i od svojih penzija, to je više bila neka njihova želja. Voleli su da okupe porodicu i rođake - setno priča brat Slobodan.Kako kaže, čim je saznao za ubistvo brata i snaje, krenuo je iz Švajcarske ka Srbiji.- Nisam stao celim putem. Još ne mogu da poverujem kakva nas je tragedija zadesila. Mog brata ništa ne može vratiti, ali ubice moraju biti uhvaćene i najstrože kažnjene. Za ovakav zločin, koji je najverovatnije bio planiran, jedina kazna je doživotna robija, mada je i to malo - revoltirano priča Jugović.
Žalost u selu... Druga kuća i kafana ubijenih Jugovića
Žalost u selu... Druga kuća i kafana ubijenih Jugovića

On priznaje da ne može nikoga da krivi, a da motiv zločina može biti ljubomora ili finansijska korist.- Moj brat je bio cenjen i poštovan u ovom kraju. Mnogi su mu zavideli na bogatstvu koje je stekao, jer je osim ove, imao još jednu kuću u selu. Iako se nije zamerao ni sa kim, ljubomora je opasna stvar, možda je nekome smetao - dodao je nas sagovornik.Prema njegovim rečima, pokojni Dragoljub imao je mnogo planova.- Želeo je da u prostorijama kafane otvori i kuglanu, planirao je i sportski centar i igralište da napravi. Nažalost, njegovi snovi ostaće neostvareni - zaključio je Jugovićev mlađi brat.Potraga za ubicamaKako Kurir saznaje, potraga za ubicama je u toku.- Saslušani su Rumuni koji su prijavili nestanak Jugovića, kao i još nekoliko meštana. Policija je i juče pretraživala dom pokojnika, ali još uvek nema nikakvog traga premetačine u kući - rekao nam je izvor blizak istrazi i nastavio:- Dragoljub i Draga najverovatnije su ubijeni u kući, jer su pronađeni tragovi krvi koji su vodili od ulaznih vrata, pa sve do septičke jame. Detaljnom istragom otkriveno je nekoliko predmeta za koje se sumnja da su pripadali napadačima, kao i delovi noža, ali oružje kojim su Jugovići ubijeni još uvek nije otkriveno - kaže naš izvor.

 Potera... Policija traga za ubicama
Potera... Policija traga za ubicama

Policijske patrole pretražile su i reku koja protiče pored doma Jugovića.- Sumnja se da su napadači nakon ubistva bežali rekom četiri do pet kilometara u pravcu ka Kučevu. Nakon rezultata obdukcije, imaćemo više detalja - rekao je izvor iz istrage.

Prijateljica pokojne Drage JugovićMONSTRUM JE UBIO BOLESNU BAKUPrijateljica Drage Jugović, koja nije želela da joj se objavi ime, prisetila se poslednjeg susreta s njom.- Pre nego sto je otišla u Inzbruk kod ćerke, sedele smo na klupici. Tad mi se požalila na zdravlje i ispričala da zbog bolesti mora da koristi pumpu s kiseonikom. Kome je tako nemoćna starica zasmetala - kroz suze nam je rekla prijateljica nesrećne Drage.

Meštani u strahuOVO NIJE PRVO UBISTVO!Uznemireni meštani Brodice ispričali su nam da nemaju mira otkako se dvostruko ubistvo dogodilo u njihovom inače mirnom selu.- Ovde je pre tri godine nestala starica, koja nikad nije pronađena, sumnjalo se da je ubijena. Uplašeni smo, u selu gotovo da nema mladih. Većina kuća je prazna i u njima žive starci. Brinemo se da bi se ovako nešto moglo dogoditi bilo kome od nas. Smirićemo se tek kad ubice budu uhapšene - rekle su nam komšije Jugovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja