RODITELJI JE ČEKALI 17 GODINA, POGINULA NA PEŠAČKOM: Protest đaka u Blacu zbog gaženja Nade (12)
Foto: Milen Đorđević

Udario je i pobegao

RODITELJI JE ČEKALI 17 GODINA, POGINULA NA PEŠAČKOM: Protest đaka u Blacu zbog gaženja Nade (12)

Crna Hronika -
BLACE - Više stotina učenika i građana u Blacu izašlo je danas na ulice da izrazi protest protiv bahatih vozača, nakon što je devojčica (12) u subotu poginula na pešačkom prelazu, kada je udario vozač pod dejstvom alkohola.

Opštinsko veće opštine Blace donelo je odluku da se utorak 1. mart proglasi za Dan žalosti.

Nada Bogićević poginula je kad je na nju na pešačkom prelazu „golfom 3“ naleteo Nikola B. (24), pa pobegao. Nesreća se dogodila u subotu oko 21 sat u Blacu kad je devojčicu, koja je s drugaricom prelazila ulicu, udario pijani vozač, inače sin policajca.

Nada je kolima Hitne pomoći prevezena u Klinički centar u Nišu, gde je ubrzo podlegla povredama.

Osumnjičeni Nikola B. (Foto: Facebook)
Osumnjičeni Nikola B. (Foto: Facebook)

Da tragedija bude veća, Nada je jedinica, a na njeno rođenje roditelji su čekali punih 17 godina.

Bila u kafićuPrema rečima našeg izvora iz istrage, Bošković je u trenutku nesreće imao 2,5 promila alkohola u krvi, a koliko je bio bahat i bezobziran pokazuje i to što se posle nesreće peške vratio na mesto nesreće i posmatrao uviđaj.

- Nada je to veče bila u kafiću. Kad je izašla, s drugaricom je pokušala da pređe ulicu. Zakoračila je na pešački prelaz, dok je drugarica ostala korak iza nje. Devojčica je primetila da ka njima juri automobil i pokušala je da povuče Nadu nazad na trotoar. Povikala joj je: „Nado, pazi“ i povukla ju je za jaknu. Nažalost, bilo je kasno, u tom trenutku Nadu je udario „golf“ - kaže očevidac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track