OČAJNA MAJKA PREGAŽENE NADE (12): Ne dao bog da osetite moj bol!
Foto: Biljana Roganović

Majka stradale devojčice

OČAJNA MAJKA PREGAŽENE NADE (12): Ne dao bog da osetite moj bol!

Crna Hronika -
Ovo što se nama desilo ne sme više da se ponovi, kazala je Dragana, Nadina majka

BLACE - Ne dao bog da osetite moj bol. Zbog moje Nade i sve dece koja su stradala, molimo vas da promenite Zakon o saobraćaju i obezbedite veću bezbednost svima, posebno najmlađima - kazala je Dragana Bogićević, majka Nade (12), koju je u subotu pregazio pijani vozač Nikola Bošković (24) i pobegao.Ona je juče na skupu koji je održan ispred zgrade policije u Blacu apelovala na sve da budu pažljiviji u saobraćaju.Deco, budite pažljivi- Molim vas, deco, budite pažljivi, a ovo što se nama desilo, ne sme više da se ponovi - kazala je s tugom Dragana.Ova porodica, koja je ostala bez jedinog svetla u životu, smogla je snage da ustane i da s Blačanima iskaže svoj revolt zbog bahatih vozača i neadekvatno obezbeđenih saobraćajnica i pešačkih prelaza.

Ovom prilikom više od 1.000 okupljenih Blačana tražilo je da se vidi s komandirom policije Ljubišom Milićevićem, ali on nije došao.- Čekaćemo 13 minuta, tačno toliko koliko je naša Nada imala godina, a onda idemo kod njega. Njoj smo se zakleli da ćemo sve učiniti da sprečimo dalje nesreće - kazao je ovom prilikom Nadin deda Milan Dunjić.Pošto se niko od predstavnika policije nije pojavio, deda i ujak otišli su i kratko razgovarali s komandirom Ljubišom Milićevićem, koji im je rekao da nema dovoljno ljudi za bolje obezbeđenje. Istovremeno, novinarima i televizijskoj ekipi nije bilo dozvoljeno da prisustvuju razgovoru i oni su izbačeni iz zgrade policije.

- Moramo da učinimo sve da obezbedimo sigurnu budućnost našoj deci i sprečimo nove tragedije. Naš anđeo Nada gleda nas i čuva i očekuje da reagujemo - kazao je deda Milan.Istovremeno su građani pokrenuli peticiju za promenu Zakona o saobraćaju, kojom bi se saobraćajni prestupi kažnjavali ne samo novčano već i krivično.Protestna šetnjaOvaj skup je započeo na mestu na koejm je Nada nastradala, a građani su odatle pešice, nekih 300 metara, nastavili do zgrade policije.- Još koliko dece treba da pogine kako bi se država osvestila? - pitali su se okupljeni.Građani su se u miru i dostojanstveno razišli, a nova protestna šetnja zakazana je za subotu u 21 sat na mestu na kojem je stradala Nada.(B. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track