SREĆAN KRAJ DRAME U NIŠU: Mala Teodora (1) čudom preživela pad sa terase!
Foto: Privatna Arhiva

Devojčica umalo stradala u svojoj kući

SREĆAN KRAJ DRAME U NIŠU: Mala Teodora (1) čudom preživela pad sa terase!

Crna Hronika -
Teodora Dobrenović izašla iz dečje sobe s trogodišnjim bratom da se igra na neograđenoj terasi, pala sa velike visine na beton i zadobila frakturu lobanje

NIŠ - Trinaestomesečna Teodora Dobrenović pala je na beton sa terase porodične kuće u niškom naselju Brzi brod, sa visine od dva i po metara, i zadobila frakturu lobanje.Beba je prebačena u nišku bolnicu, gde je ustanovljeno da nema drugih povreda, pa je vraćena kući.Nesreća se dogodila u subotu pre podne, kad su Teodora i njen troipogodišnji brat izašli na neograđenu terasu dok je njihova majka Aleksandra čistila kuću. Kad je videla ćerku na betonu, očajna majka skočila je za njom i iščašila nogu.Trenutak nepažnjeMajka Aleksandra objašnjava da je decu zatvorila u njihovu sobu.- Otvorila sam vrata i prozore kako bi se kuća provetrila i uključila usisivač. Njih dvoje su se igrali u svojoj sobi, uopšte ih nisam videla kad su izašli na terasu. Odjednom, sin je utrčao u prostoriju gde sam se ja nalazila i povikao: „Dunda pala!“ To je Teodorin nadimak, koji joj je on nadenuo. Istrčala sam na terasu kao bez duše... Kad sam je videla na betonu, bez razmišljanja sam skočila za njom i uzela je u ruke. Čim sam je čula da plače, laknulo mi je jer sam strahovala da je teže povređena - opisuje majka nesreću.Hitna pomoć je prebacila bebu do Dečje klinike, a odatle je upućena na neurohirurgiju.

Nije gubila svest

- Svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali tešilo me je to što nijednog trenutka nije gubila svest. Prošla je sve preglede, uključujući i dijagnostiku skenerom, i nisu joj pronađene nikakve povrede osim frakture lobanje. Iako je pala na desnu stranu glave, napukla joj je leva. Međutim, ustanovljeno je da nema nagnječenja mozga niti krvarenje, pa smo, eto, već danas kod kuće - kaže Aleksandra i nastavlja:- Teodora je odmah postala miljenica zdravstvenog osoblja i ostalih pacijenata.Majka objašnjava da je ona veselo i živahno dete i da je u bolnici bila razigrana i veoma raspoložena.Srećan kraj- Prohodala je s 11 meseci. Sve vreme je držim na oku, ali, eto, popustila mi je pažnja samo za trenutak i dogodila se nesreća. Ona nije mogla da otvori vrata od sobe, to je učinio moj sin, a ona je krenula za njim. Teodora je, srećom po sve nas, prošla bez težih povreda - priča Aleksandra.

Dobro prošlaDOBILA NADIMAK „SPAJDERMENKA“Iako Teodoru njeni najbliži zovu Dunda, u bolnici je stekla još jedan nadimak. Lekari su je prozvali „spajdermenka“ jer je dobro prošla s obzirom na to da je pala s velike visine na beton.- Lekari su nam rekli da u ovom uzrastu deci još ne srastu sve kosti, pa bolje podnose padove - objašnjava majka.

HronologijaPADOVI DECE SA PROZORA I TERASA22. maj 2015 - Četvorogodišnji dečak iz Valjeva pao je sa terase na šestom spratu zgrade u kojoj živi. Mališan je preživeo pad uz teške telesne povrede.22. jul 2010 - Dvogodišnja D. S. pala je kroz prozor stana na trećem spratu u Ulici Tadeuša Košćuška u centru Beograda.21. jul 2010 - V. Ð. (5) teško je povređena kad je pala sa terase na trećem spratu zgrade u Spasenovićevoj ulici u Beogradu.20. mart 2010 - Dvogodišnja L. N. pala je s prozora trećeg sprata zgrade na Bulevaru kralja Aleksandra 328 u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track