SPREČENO KRIJUMČARENJE U RUMUNIJU: Na Đerdapu zaplenjeno 13.000 kutija cigara
Foto: Carina

Boksovi sakriveni ispod sedišta automobila

SPREČENO KRIJUMČARENJE U RUMUNIJU: Na Đerdapu zaplenjeno 13.000 kutija cigara

Crna Hronika -
Carinici na graničnom prelazu Đerdap, sa Rumunijom, sprečili su pokušaj krijumčarenja gotovo 70 boksova cigareta u tu zemlju Evropske unije, saopšteno je danas iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je na izlaznu stranu tog prelaza stigao automobil rumunskih registarskih oznaka kojim je putovao bračni par rumunskih državljana. Oni su se vraćali u Rumuniju nakon posete Srbiji i na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, rekli su da nose samo sitnice za domaćinstvo.

Foto: Carina
Foto: Carina

Automobil je, ipak, podvrgnut detaljnoj kontroli kada je i otkriveno da se ispod sedišta vozača i suvozača, u podu vozila, nalazi specijalno napravljeni bunker do koga se moglo doći samo demontažom oba prednja sedišta, pomeranjem patosnica i tapacirunga poda, te skidanjem limova koji su bili zašrafljeni sa obe strane.

Utvrđeno je da se u tom specijalno napravljenom bunkeru nalazilo 13.860 komada cigareta sa akciznim markicama Srbije.

Pošto su cigarete krijumčarene u za to namenski napravljenom prostoru, koji je modifikovan tako da je pod automobila spušten za nekoliko centimetara, pokušaj je kvalifikovan kao krivično delo i slučaj je predat u dalju nadležnost policiji i pravosuđu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja