STRAŠNO: Vozač šlepera zaspao i pokosio pripadnike vojske
Foto: Fonet

Saobraćajka na auto-putu Beograd-Niš

STRAŠNO: Vozač šlepera zaspao i pokosio pripadnike vojske

Crna Hronika -
Četvorica radnika Vojske Srbije povređena kad je na njihov kombi u zaustavnoj traci naleteo kamion mađarske registracije

VELIKA PLANA - Četvorica pripadnika Vojske Srbije, Bojan Đokić (26), Vojko Ilić (51), Srboljub Savić (61) i Slobodan Bogdanić (56), povređeni su juče oko 10 časova, kad se na auto-putu kod Velike Plane prevrnuo vojni kombi marke „sitroen“.Do nesreće je došlo kad je na kombi, koji je bio parkiran u zaustavnoj traci, naleteo šleper mađarskih registarskih oznaka.Jedan teško povređen- Majstori koji rade u Vojnograđevinskoj ustanovi Beograd stali su u blizini Starog sela kako bi se odmorili, a u trenutku udesa trojica su bila van kombija. Međutim, iz nepoznatih razloga kamion je naleteo na njih i pogurao kombi, koji se na kraju prevrnuo preko bankine. Vozač mađarskog kamiona je Srbin S. V. (27) i zasad se pretpostavlja da je zaspao, pa se u punoj brzini zakucao u kombi - rekao nam je izvor blizak istrazi.Povređeni mladići transportovani su u bolnicu u Smederevskoj Palanci. Kako nezvanično saznajemo, jedan pripadnik VS teško je povređen, dok je jedan prošao bez povreda.- Bojan Đokić se nalazi na intenzivnoj nezi i operisan je, jer je mu je od siline udarca pukla slezina. Trojica su lakše povređena, deluje da su samo ugruvani, ali o njihovom stanju moći ćemo više da kažemo nakon detaljnih pretraga, koje će biti obavljene u bolnici u Smederevskoj Palanci - dodao je naš sagovornik.Direktor bolnice „Stefan Visoki“ kaže da je nezahvalno prognozirati tok lečenja.Krenuli u Novi Pazar- Vojko Ilić ima ranu na desnom ramenu i nagnječenje, a Srboljub Savić je zadobio prelom leve podlaktice. Oni su takođe zbrinuti i nalaze se van životne opasnosti. Slobodan Bogdanić je posle detaljnog pregleda i snimanja skenerom pušten kući - izjavio je za Kurir direktor bolnice. Lekari su u stalnom kontaktu sa kolegama sa VMA ali zasad nema naznaka da će iko biti transportovan negde drugde.Kako nezvanično saznajemo, pripadnici VS bili su krenuli ka Novom Pazaru.(S. V. - J. I. - D. I.)

PrivedenKAMIONDŽIJA U PRITVORUVozač šlepera marke „volvo“ S. V. iz Bačke Topole posle uviđaja zadržan je u pritvoru.- Njemu je uzeta krv za analizu na alkohol, a kamion, koji je u vlasništvu mađarske firme upućen je na vanredni tehnički pregled - rekao je izvor iz istrage i dodao da je tahograf odnet na kontrolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track