PAO JEDAN OD RUKOVODILACA MARKETINGA BANKE: Osumnjičen za primanje mita od 468.000 evra
Foto: MUP Srbije

Određen pritvor

PAO JEDAN OD RUKOVODILACA MARKETINGA BANKE: Osumnjičen za primanje mita od 468.000 evra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su odgovorno lice Sektora za marketing Komercijalne banke M.P. (1975), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita i ostvario protivpravnu imovinsku korist višu od 468.000 evra.

Osnovano se sumnja da je M.P. neposredno, u više navrata, primio novac od jednog dobavljača, kako bi za uzvrat u okviru svojih službenih ovlašćenja počinio radnju, koju ne bi trebalo da obavi.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Sektor za bezbednost Komercijalne banke otkrio je zloupotrebu službenog položaja u sprovođenju pojedinih ugovora o marketinškoj saradnji i o tome obavestio nadležne, saopšteno je danas iz te banke.

U Komercijalnoj banci navode da je reč o nižem rukovodiocu marketinga banke.

Kako je navedeno, Interna kontrola Komercijalne banke, u skladu sa internim propisima detektovala je problem i obavestila nadležne organe sa kojima u potpunosti sarađuje.

Novi menadžment banke, koji je, kao najveći akcionar, država Srbija imenovala pre nekoliko meseci, u potpunosti poštuje međunarodne standarde i domaće propise koji regulišu rad bankarskog sektora u pogledu bezbednosti poslovanja.

Novi menadžment je odlučan da striktnom primenom zakona i internih propisa onemogući bilo kakav vid nepravilnosti u poslovanju, te je u tom kontekstu podneta prijava nadležnim organima u skladu sa opredeljenjem o nultoj toleranciji za bilo kakve zloupotrebe i kršenja internih propisa od strane zaposlenih u Banci.

Do okončanja istrage, Komercijalna banka se o detaljima tog slučaja neće oglašavati, zaključuje se u saopštenju.

(EPK/Tanjug/Foto: MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track