POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Nastavlja se suđenje Maji Adrovac
Foto: Marina Lopičić

U sud iz kućnog pritvora

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Nastavlja se suđenje Maji Adrovac

Crna Hronika -

BEOGRAD - Maja Adrovac (33), optužena za pomaganje u pokušaju atentata na Milana Beka u novembru 2014, juče je prvi put došla na suđenje iz kućnog pritvora.

Adrovčeva je u Palatu pravde došla u društvu dvojice advokata, vidno raspoložena, smirena i doterana. Ni nalik zapuštenoj i zarozanoj Maji, kakvu su je devet meseci sprovodili zatvorski čuvari.Šest hitaca na BekaSuđenje je počelo saslušanjem veštaka Milana Kunjadića i Branimira Aleksandrića. Oni su veštačili povrede koje su Beku naneli nepoznati počinioci. Kunjadić je potvrdio da je na Beka ispaljeno šest projektila iz dva pištolja, dok je Aleksandrić kazao da ne može sa sigurnošću da se izjasni koji je tačno projektil Beku naneo povrede.

Advokati odbrane predložili su sudu da se iz dokaza izuzme DNK optužene Maje, koji joj je, kako tvrde, tokom istrage uzet nelegalno da bi se uporedio sa onim izolovanim tokom istrage sa ispaljenih čaura.Sporni dnk- DNK uzorak našoj branjenici nije uzeo lekar, već policajac, što je nezakonito. Predlažemo da sud pribavi dokumenta i ispita koje su sve institucije i pojedinci bili u kontaktu sa čaurama s kojih je navodno izolovan njen DNK profil. S obzirom na to što je naš stav da dokaza nema protiv Adrovčeve, predlažemo sudu i da odmah obustavi postupak - kazali su advokati.Sud je ovaj predlog odbio.

I. Milićević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track