BIVŠA SNAJA MARJANOVIĆA IZJAVILA INSPEKTORIMA: Pobegla sam od sektaša
Foto: Aleksandar Jovanović

Zločin u Borči

BIVŠA SNAJA MARJANOVIĆA IZJAVILA INSPEKTORIMA: Pobegla sam od sektaša

Crna Hronika -

Strahovala sam da su u nekoj sekti, zato sam odlučila da se razvedem, kazala je bivša žena Zorana Marjanovića, čija je druga supruga Jelena ubijena

BEOGRAD - Sumnjala sam da su Marjanovići u nekoj sekti, mesecima sam živela u strahu. Zato sam rešila da odem od njih dok je vreme, da se našem sinu nešto ne bi dogodilo. Da sam ostala, sigurno bih prošla kao Jelena. Ovo je navodno ispričala na saslušanju u policiji Sanja, bivša žena Zorana Marjanovića, čija je druga supruga Jelena Marjanović (33) ubijena pre više od tri meseca.

Spasao je razvodKako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Sanja je napustila Zorana kad je saznala da je njegova porodica u Crnoj ruži, jednoj od najopasnijih sekti u svetu.- Istina je da je Zoran upoznao Jelenu još dok je bio u braku s prvom ženom Sanjom, ali nije ona glavni krivac za razvod. I komšije, ali i poznanici koji im odlaze u kuću, kažu da je Zorana prva žena ostavila kad je počela da sumnja da su u sekti. Njoj je bilo čudno kako se porodica ponaša, naročito svekrva Zorica, a potom i svekar Vladimir, ali i Zoran - komentariše sagovornik Kurira i dodaje:- Ipak, najviše se bojala devera Miloša. Ma i pokojna Jelena ga se plašila... Sanja je pokušavala da otkrije o čemu se radi, ali se bojala. Zato je odlučila da se skloni iz te kuće i da na lep način završi taj brak kako dete ne bi ispaštalo ili, ne daj bože, bilo povređeno. Tačno je da je njihov sin ostao da živi u toj kući, ali ona je bila sigurna da se detetu neće ništa desiti. Ma pobegla je glavom bez obzira i spasla se! Nažalost, Jelena nije uspela... Sanja je, inače, sve vreme tokom saslušanja bila u strahu i grču. Očigledno je da se još plaši Marjanovića.Da porodica Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice Jelene, ima veze sa sektom Crna ruža, sumnja i policija, koja već više od tri meseca pokušava da reši ovo monstruozno ubistvo.- Tokom saslušanja njihovih prijatelja, rodbine, ali i komšija, više njih nam je reklo da Marjanovići pripadaju toj sekti već nekoliko godina. Samo tokom prošle nedelje saslušali smo na desetine njih. Niko nije mogao da nam to potvrdi, ali svi su ukazivali na Crnu ružu - priča sagovornik Kurira.Porodica sumnjivaPolicija pokušava da dođe do materijalnog dokaza.- Mi smo i dalje ubeđeni da najmanje jedan član familije zna ko je ubica, a u celoj priči je značajna uloga pojedinih članova koji definitivno nekog sebi bliskog štite - dodaje izvor iz policije.

Najopasnija sekta u SrbijiCRNA RUŽA: RITUALNA UBISTVA I SAMOUBISTVA NA GROBLJIMANajopasnija sekta je upravo Crna ruža. Ona je rasprostranjena po celom svetu, nastala je iz Satanine crkve Antona Šandora la Veja. Kod nas se vezuje za ritualna ubistva i samoubistva. Ovo je totalitarna satanistička sekta, koja se svodi na negiranje hrišćanstva. Svi njeni članovi uglavnom završavaju tragično, tako što budu ubijeni ili se sami ubiju. Obred, odnosno Crna misa, počinje na skrovitim mestima ili grobnicama.Za novog člana, koji se inicira, postoji uslov da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu. Obredi ove sekte zasnivaju se na svirepim ritualima, koji zahtevaju i ljudske žrtve. Pre desetak godina jedna maloletna članica Crne ruže iz Niša usmrtila je svoju babu prilikom obreda inicijacije. Skoro uvek su obučeni u crnu odeću. Njihove omiljene lokacije u Beogradu su Kalemegdan, Topčiderska šuma, ali i Jajinci.

Pod pritiskomPUCAJU PO ŠAVOVIMAPorodica Marjanović više se ne drži tako čvrsto kao ranije.- Verovatno pod pritiskom javnosti, ali i same istrage, oni su počeli da pucaju po šavovima. Sve više se svađaju, nema više sloge. Posebno je to vidljivo na Zoranu, koji kao da sve više sumnja da neko od njegovih nešto zna, a krije u vezi sa Jeleninim ubistvom - priča jedan od prijatelja.

POKLON DODATAK

DANAS UZ KURIR: Originalni hrono recepti

Evo kako da uživate u omiljenoj hrani i čuvate zdravlje!

Kurir vam danas poklanja zbirku odabranih hrono recepata. Ne treba da se odričete specijaliteta koje volite da biste sačuvali zdravlje i liniju. Povedite računa o sastojcima i pravilno kombinujte namirnice, a u tome vam pomaže priručnik sa savetima i receptima koje vam ove nedelje poklanja Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja