STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U ISTRI: Otac stradao, deca vrištala prikleštena

Vojvođanin iz Rumenke poginuo blizu Pule

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U ISTRI: Otac stradao, deca vrištala prikleštena

Crna Hronika -

Očevici nesreće začuli su vrisku, plač i jauke dečice koja su se nalazila na zadnjem sedištu automobila, pa su odmah pritekli u pomoć

PULA/RUMENKA - Kosta Kolarski (32) iz Rumenke poginuo je, a njegova žena i dvoje maloletne dece teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka na vijaduktu Rogovići, kod čuvenog Istarskog ipsilona. O težini saobraćajne nesreće govori i to da su vatrogasci morali da iseku krov automobila kako bi izvukli povređene.Do nesreće je došlo kad je Zagrepčanin (55) svojom „škodom superb“ iz za sada neutvrđenih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s Kolarskim, koji je upravljao „fijat stilom“.- Nesrećni čovek je preminuo na licu mesta, a njegova porodica, kao i vozač „škode“ teško su povređeni. Očevici nesreće začuli su vrisku, plač i jauke dečice, koja su se nalazila na zadnjem sedištu automobila, pa su odmah pritekli u pomoć - navodi Kurirov izvor blizak istrazi.Kako kaže, o stravičnoj nesreći odmah su obaveštene policija i Hitna pomoć.

Izleteo kroz šoferku... Kosta sa suprugom Jovanom
Izleteo kroz šoferku... Kosta sa suprugom Jovanom

Deca čudom preživela

- Lekari nisu mogli da dođu do povređenih, pa su u pomoć pozvali vatrogasce. Kad su stigli vatrogasci, zatekli su stravičan prizor. Automobili su bili u potpunosti uništeni i smrskani - priča naš sagovornik.O užasnom prizoru govori podatak da su vatrogasci nekoliko sati izvlačili povređene iz automobila.- Deca su bila zaglavljena, pravo je čudo da su preživela, a supruga je sedela na suvozačevom mestu, pokraj preminulog Koste. Vijadukt Rogovići bio je zatvoren za saobraćaj više od pet sati, a promet Ipsilona preusmeren je na naplatne rampe s obe strane vijadukta - kaže izvor iz istrage.
Jeziv prizor... Krv i dečje stvari rasute po automobilu i putu
Jeziv prizor... Krv i dečje stvari rasute po automobilu i putu

Kolarski je sa ženom i dvoje male dece krenuo na letovanje. Nastradali mladić, koji je inače iz Rumenke, gde je živeo i odrastao, pre nekoliko godina se oženio, a potom su se on i supruga preselili u Novi Sad.- Čuli smo šta se dogodilo. Bio je divan čovek, ne možemo da poverujemo kakva ih je sudbina zadesila. On i Jovana su se venčali pre pet godina i imaju malu ćerkicu, a skoro su dobili još jedno dete, ima samo šest meseci. Strašno - kaže vidno potresena komšinica ove porodice.Kako Kurir saznaje, Kostina supruga i deca jesu povređena, ali nisu životno ugrožena. Oni, kao i Zagrepčanin, koji je takođe povređen u udesu, smešteni su u riječku bolnicu na Sušaku, odnosno na Kantridu.Divan brak- Stvarno nam je teško da govorimo o tome, izgubili smo prijatelja. Čula sam se s Jovanom, ona i deca su dobro, nisu životno ugroženi. To je sve što mogu da vam kažem - kroz suze je rekla prijateljica porodice Kolarski.

Vatrogasci su nekoliko sati vadili povređene iz automobila. Prizor je bio jeziv, a automobil u potpunosti uništen i smrskan.- Deca su bila zaglavljena, pravo je čudo da su preživeli, a supruga je sedela na suvozačevom mestu. Vijadukt Rogovići bio je zatvoren za saobraćaj više od pet sati - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track