OTMICA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Tužilaštvo traži po 10 godina za kidnapere male Maše
Foto: Aleksandar Jovanović

OTMICA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Tužilaštvo traži po 10 godina za kidnapere male Maše

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas da sud izrekne kazne od po 10 godina zatvora za troje Francuza zbog otmice trogodišnje Maše Prenković iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković u martu prošle godine, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 20. oktobar izricanje presude.Za otmicu devojčice optužen je Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu, I njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel.

Tužilaštvo je u završnoj reči navelo da je smatra da je tokom postupka dokazano da su oni delovali organizovano I da su izvršili otmicu, dok je odbrana tvrdila da tužilaštvo ničim nije dokazalo svoje tvrdnje niti učešće dve optužene.

Sebastijan je u svojoj završnoj reči ponovio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorika.

Branilac njegove supruge i pastroke, koje sve vreme negiraju otmicu, advokat Irina Borović u završnoj reči je tvrdila da nije dokazano postojanje organizovane kriminalne grupe kao ni njihovo učešće u otmici. Suđenju su danas prisustvovali predstavnici ambasade Francuske u Beogradu, kao Mišel Ulije - bivš muž optužene Gorin Aleksis Sandrin Branšu, koji je sa sobom u Beograd poveo i francuske novinare.

Ulije je i otac treće optužene Emerin Ulije Kristel, a ranije je tražio je da svedoči i predoči sudu u Beogradu dokaze koje je prikupio sopstvenom istragom povodom ovog slučaja tvrdeći da je podorica htela da pozajmi Mašu Branšuovima i da je to bio unapred planirani dogovor. Troje Francuza optuženi su za otmicu trogodišnje Maše Prenković u martu 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Tuzilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe. Sumnja se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track