SRPSKI STUDENT (24) POGINUO U ČIKAGU: Miloše, zar mrtav baki da se vratiš!
Foto: Privatna Arhiva

Nesreća u Čikagu

SRPSKI STUDENT (24) POGINUO U ČIKAGU: Miloše, zar mrtav baki da se vratiš!

Crna Hronika -

Miloš Grujić iz Petrovca na Mlavi tragično nastradao kada su cevi koje je prevozio na šleperu pale na njega. Prijatelji sakupljaju pomoć

PETROVAC NA MLAVI - Dve i po godine te baka nije videla, zar mrtav da se vraćaš, Miloše... Rekao si baki da ćeš uskoro doći, kako ću ovo da preživim, zakukala je juče Branislava, baka Miloša Grujića (24) iz Melnice kod Petrovca, koji je tragično nastradao u Čikagu.Grujić je poginuo u ponedeljak kada su se cevi koje je prevozio iz šlepera obrušile na njega.

- Moj Miloš je otišao za Ameriku pre dve i po godine, u maju, da zaradi novac, pa da se vrati. Studirao je DIF u Novom Sadu, na trećoj godini je napustio i otišao kao spasilac. Ni fakultet nije završio, hteo je da pomogne - priča uplakana baka nastradalog studenta.Kako kaže, Miloš je kratko radio kao spasilac na bazenu, gde je upoznao izvesnog Makedonca koji mu je ponudio da radi kao auto-prevoznik.

- Taj čovek je skupio nekoliko studenata, dao im je šlepere koje su vozili, bolje se zarađivalo nego na bazenu - kaže neutešna baka.O nesreći zna samo ono što su joj rođaci ispričali.

- Rekli su mi da je tovario cevi za prevoz, seo u kamion da ih preveze, ali da se odjednom dosetio da proveri da li su lepo vezane. Onda su te cevi pale na njega i ubile ga. Prokleti šleper, celu Ameriku je obišao, ništa mu se nije dogodilo na putu, zar ovako dete da mi pogine, da ga cevi ubiju... Sve je baki bio na svetu - kroz suze nam je rekla baka Branislava.Posle nesreće Hitna pomoć ga je brzo prevezla u bolnicu „Sent Džejms“, ali je on preminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja. Lokalne vlasti odmah su pokrenule istragu da bi utvrdile kako je došlo do propusta u istovaru. Prijatelji iz SAD i Srbije skupljaju pomoć da se telo prebaci u Petrovac.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track