POGIBIJA SRPSKOG STUDENTA (24) U ČIKAGU: Sakupljaju novac da druga sahrane u Srbiji
Foto: Privatna Arhiva

Paprena cena transporta tela

POGIBIJA SRPSKOG STUDENTA (24) U ČIKAGU: Sakupljaju novac da druga sahrane u Srbiji

Crna Hronika -

Troškovi prenosa tela nastradalog studenta Miloša Grujića iznose čak 20.000 evra, zbog čega se čitav Petrovac na Mlavi udružio da pomogne

PETROVAC NA MLAVI/ČIKAGO - Telo studenta Miloša Grujića, koji je poginuo u Čikagu u saobraćajnoj nesreći, trebalo bi u subotu da bude dopremljeno u Srbiju, saznaje Kurir.

- Troškovi transporta su veoma veliki. Agencija je najpre tražila 25.000 evra, pa je cena smanjena na 20.000. Miloševi drugovi iz Petrovca skupljaju novac kako bi olakšali porodici - rekao nam je izvor blizak porodici.Podsetimo, Miloš je u Ameriku otišao pre dve i po godine da bi zaradio novac. Bio je zaposlen kao vozač u firmi „Delta kurijer grup“. Nesreća u kojoj je nastradao dogodila se u ponedeljak, kada su prilikom istovara na njega pale cevi koje je prevozio. Grujić je odmah prebačen u bolnicu „Sent Džejms“, ali je uprkos naporima lekara preminuo.Kurir je juče stupio u kontakt sa Ivanom, prijateljem nastradalog Miloša. Kako nam je ispričao, Grujićeva smrt ga je zatekla.

- Do pre nekoliko meseci mi se javljao svakog dana, satima smo razgovarali. Zvao bi po podne, čim se vrati s posla. Upoznali smo se kada je on bio u srednjoj školi, stanovali smo nekoliko meseci zajedno. Miloš je bio divan, kao i njegovi mlađa sestra i brat - priča prijatelj pokojnog Miloša.

Kako kaže, u sećanju će mu ostati kao veseo mladić.- Pošto sam stariji od njega, umeo je da se požali, potraži savet. Kada god bi pogrešio, uvek je tražio način da popravi stvari. Hteo je da radi bilo šta samo da bi pomogao roditeljima i smanjio im troškove. Još nisam pozvao njegove roditelje, ne znam ni šta da kažem - rekao je naš sagovornik.

Student novosadskog DIFBIO ODLIČAN FUDBALERGrujić, koji je inače bio student novosadskog DIF, još u srednjoj školi se isticao u sportskim aktivnostima.- Miloš je bio odličan fudbaler, jedno vreme se bavio i šahom. Koliko se sećam, ostvarivao je dobre rezultate u srednjoškolskom krosu. Pre odlaska u Ameriku se dvoumio da li da ode ili ne, kako će diplomirati ako otputuje... Eto, šta je život - zaključio je na kraju Ivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja