OVO SU OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U ŽARKOVU: Posle jedanaest sati okončana opsada, jedan od razbojnika s
Foto: Nebojša Mandić

Lopov se ubio, dvojica uhapšena

OVO SU OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U ŽARKOVU: Posle jedanaest sati okončana opsada, jedan od razbojnika s

Crna Hronika -

Dvojica razbojnika Aleksandar Botić i Stefan Mlinar napali radnika menjačnice Bojana Mijalića (43) i oteli oko milion dinara

BEOGRAD - Drama u beogradskom naselju Žarkovo, koja je juče usledila posle pljačke menjačnice u Trgovačkoj ulici broj 8, završena je oko 18 sati, posle 11 časova policijske opsade zgrade u kojoj su se krila trojica razbojnika, kada se jedan od njih, izvesni Dušan, ubio pucajući sebi u glavu. Dvojica njegovih saučesnika Aleksandar Botić zvati Bot (26) i Stefan Mlinar (26) uhapšeni su.- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe osumnjičene da su uz pretnju oružjem opljačkale menjačnicu, a potom pobegle u obližnju zgradu. Policija je dvojicu osumnjičenih uhapsila u jednom od stanova, a pronađeni su i pištolji kojima je izvršena pljačka, kao i oko milion dinara. Jedan od begunaca je sebi pucao u glavu - potvrdili su sinoć u beogradskoj policiji.

Kockar... Aleksandar Botić po ceo dan je „blejao“ po kladionicama u Žarkovu
Kockar... Aleksandar Botić po ceo dan je „blejao“ po kladionicama u Žarkovu

Udarac u glavuDrama u Trgovačkoj ulici počela je juče u osam sati ujutru, kada su dvojica maskiranih razbojnika pretukla Bojana Mijalić (43), radnika menjačnice „Kocka plus“, i od njega otela oko milion dinara.- Dvojica lopova maskiranih kapuljačama i šalovima došli su na šalter menjačnice i uz pretnju pištoljem od radnika Bojana M. tražili da im preda sav novac. Čovek je počeo da vadi pare, a razbojnici su naglasili da bude malo brži. Iznervirani, počeli su da ga udaraju drškama pištolja i razbili su mu glavu. Nakon što su pokupili sav novac, dali su se u beg - kaže naš izvor iz istrage.Kako saznajemo, povređeni Bojan odmah je obavestio vlasnika menjačnice, koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć.- Bojan je obilno krvario i Hitna pomoć ga je prevezla u Urgentni centar. Imao je veliku posekotinu na glavi i nakon što su mu je lekari ušili, pušten je na kućno lečenje. Na sreću, povreda nije ozbiljna, ali je čovek pretrpeo veliki stres - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da je Bojan Mijalić porodični čovek, otac dvoje dece.

Ranjeni radnik menjačnice... Mijalić
Ranjeni radnik menjačnice... Mijalić

Stanari zgrade u Trgovačkoj broj 8 juče su bili zatečeni i uplašeni nakon što su jake policijske snage opkolile zgradu.- Zgrada je čitav dan bila puna policije. Policajci su išli od vrata do vrata i obavili su razgovore sa svima nama. Pitali su nas da nije neko nepoznat ušao kod nas u stan ili da nas nisu, ne daj bože, napali ili uplašili. Ništa nisam čula, deluje mi da je sve mirno, ali policajci ipak beleže ko ulazi i izlazi - kaže stanarka s prvog sprata zgrade u Trgovačkoj.Komšinica sa sedmog sprata ispričala nam je da na samom početku akcije nije bila u zgradi.- Kad sam se vratila iz prodavnice, zatekla sam mnogo policije i policijskih automobila ispred ulaza. Tražili su mi ličnu kartu, a kad su me legitimisali, dvojica policajaca su me dopratili do stana i posavetovali me da ne izlazim jer nije bezbedno - rekla nam je stanarka.Zatočeni u stanovima- Policajci se šetaju po zgradi, ima ih na svakom spratu. Pitali su nas da li nam deluje kao da je neko ulazio u naše stanove i s kim živimo. Klasičan pretres niko nije obavio - kažu naši sagovornici.Prema nekim informacijama, maskirani razbojnici zapravo iznajmljuju stan u Trgovačkoj 8.- Čuli smo za tu priču, ali u ovoj zgradi ima mnogo stanova koji se izdaju, pa i ne poznajemo većinu komšija. Ovo je miran kraj, u našem ulazu uglavnom žive penzioneri - pričaju komšije.Komšija video razbojnikePrema rečima nekih očevidaca, jedan od stanara Trgovačke navodno je video razbojnike koji su uleteli u zgradu, dok drugi pričaju da su ih snimile kamere.- Navodno su se pljačkaši sudarili s jednim komšijom, koji je dao izjavu policiji. Nije poznato da li oni žive u tom soliteru ili su u njega uleteli jer im je bio najbliži. Činjenica je da se ulazna vrata zgrade ne zaključavaju, što im je olakšalo da brzo uđu u zgradu - kaže naš izvor.

PretragaNAŠLI RIZLU I 1.000 DINARANakon detaljne pretrage policija je na osmom spratu u hidrantu pronašla rizlu, 1.000 dinara i duks. Nije poznato da li pronađene stvari pripadaju razbojnicima. Policija je uzela nađene predmete i nakon provere znaće se da li one pripadaju razbojnicima.

Locirani u stanu broj 20PUCANJ OTKRIO PLJAČKAŠEKako Kurir nezvanično saznaje, pljačkaši su se krili u stanu broj 20 na trećem spratu zgrade, a policija ih je locirala kada je jedan od njih ispalio kobni samoubilački hitac.Jake policijske snage pod punom opremom potom su jurnule ka mestu gde se čuo pucanj. Usledilo je uspešno pronalaženje razbojnika i hapšenje preostale dvojice.

8.10 - Dvojica maskiranih napadača upadaju u menjačnicu, udaraju radnika i uzimaju novac8.20 - Vlasnik menjačnice prijavljuje pljačku policiji8.25 - Hitna pomoć i policijski automobil stigli ispred zgrade8.30 - Policijske snage s pripadnicima saobraćajne policije, interventne jedinice i vatrogasaca dolaze u Žarkovo11.00 - Policija češlja zgradu u Trgovačkoj 8 jer se sumnja da su razbojnici tu11.13 - Na lice mesta stigao i pregovarački tim MUP Srbije11.35 - U potragu uključeni i policijski psi tragači11.44 - Na lice mesta stigli i specijalci MUP Srbije, koji čekaju znak za eventualnu akciju11.45 - U Žarkovo je došao i načelnik Veselin Milić, koji nadgleda tok akcije11.52 - Maskirani policajci ušli u zgradu12.20 - Specijalci sa psima i ovnom za probijanje vrata ušli u Trgovačku 812.50 - Specijalci napustili zgradu14.08 - Policijske snage s maricama, specijalci i vatrogasci rasporedili se oko solitera14.30 - Pretreseni svi stanovi osim dva na sedmom i osmom spratu14.32 - Razbojnike s leđa video jedan od stanara15.15 - Grupacija od 15 specijalaca ušla u soliter15.35 - Oko 20 specijalaca napustilo zgradu, ali akcija nije obustavljena15.39 - Čitava zgrada je pretražena, a dve marice pod rotacijom odvezle specijalce iz Trgovačke16.19 - Specijalci ulaze ponovo u zgradu sa ovnom za razbijanje vrata i štitom17.01 - Pred zgradom se opet pojavio policijski kombi pun specijalaca, iz koga zasad niko nije izašao. Ispred zgrade i dalje stoje naoružani specijalci17.26 - Inspektori u civilu sa uniformisanim policajcima još su u zgradi17.26 - Policija čula hitac u zgradi17.28 - Pljačkaši otkriveni na trećem spratu u stanu broj 2017.36 - Ispred zgrade u Žarkovu koja je pod opsadom pojavila se Hitna pomoć. Lekarska ekipa iz kombija je utrčala u zgradu17.28 - Lekari i pored reanimacije nisu uspeli da spasu život osumnjičenom koji je sebi pucao u glavu18.04 - Okončana akcija. Dvojica uhapšenih izvedena iz zgrade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track