DNO

(KURIR TV) POSLUŠAJTE KAKO URLA NAJPLAĆENIJI DIREKTOR U SRBIJI: Ja ne pretim, ja lomim kičmu!

Crna Hronika -

Radojica Rovčanin (65), direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, koga članica Nadzornog odbora te institucije tereti za seksualno zlostavljanje, poručio je njoj, ali i ostalim članovima odbora da on „nikome ne preti, već lomi kičmu kome hoće i svakome ko mu smeta“!

Ova nasilnička i gnusna izjava zabeležena je početkom godine u tonskom zapisniku s jedne od sednica Nadzornog odbora SMATSA, i to samo mesec dana nakon što je članica tog odbora Alisa Dorgmadžijeva Živanović podnela protiv Rovčanina krivičnu prijavu zbog seksualnog uznemiravanja na radnom mestu.

Deo snimka s pretnjama bahatog direktora, koji je u narodu najpoznatiji zbog svojih mesečnih primanja, inače najvećih u državi, Kurir je uspeo da ekskluzivno pribavi i objavi.- Ja da pretim? Šta ja imam kome da pretim? Ja lomim kičmu kome hoću i svakome ko mi smeta - otvoreno je poručio Rovčanin članovima odbora, među kojima je tada bila i Dorgmadžijeva Živanović. To je, kako tvrde pojedini zaposleni u SMATSA, bio samo početak Rovčaninovog obračunavanja s nepodobnim zaposlenima, a na meti mu se, navodno, najpre našao ekonomista Srđan Srećković, nekadašnji ministar za dijasporu, a do juče zaposlen u SMATSA i ključni svedok napastvovanja Dorgmadžijeve.- Od trenutka kad sam krajem decembra prošle godine saslušan u policiji kao svedok u postupku koje je tužilaštvo pokrenulo nakon prijave Dorgmadžijeve, izložen sam konstantnom teroru Rovčanina, što je kulminiralo mojim jučerašnjim nezakonitim otkazom. Mesecima trpim psovke i pretnje, jer taj čovek samo tako ume da razgovara - kazao je Srećković juče za Kurir.On tvrdi da u svom radu nije imao propuste koji su mogli da dovedu do otkaza, već to objašnjava Rovčaninovom osvetom zbog svedočenja u slučaju zlostavljanja Dorgmadžijeve.- Mesecima dobijam poruke da mi je bolje da pazim šta radim i pričam, čak su mi i nepoznati ljudi na ulici prilazili s porukom da se čuvam Rovčanina - kaže Srećković.Podsećamo da je Prvo osnovno tužilaštvo sredinom juna odbacilo prijavu Dorgmadžijeve kao neosnovanu, ali je Više tužilaštvo, koje je postupalo po žalbi, ukinulo rešenje o odbacivanju prijave i naložilo da se slučaj ponovo otvori. Rovčanin, Dorgmadžijeva, Srećković i još nekoliko svedoka biće ponovo saslušani.

Srećković savija tabakGONIĆU GAOtpušteni Srđan Srećković kazao je juče da će protiv direktora SMATSA podneti krivičnu prijavu, i to zbog ugrožavanja sigurnosti, zloupotrebe položaja i nesavesnog rada u službi.- Imam nedvosmislene indicije da je Rovčanin spreman da angažuje batinaše iz svog privatnog okruženja da se fizički obračunaju sa mnom. To, međutim, ne može da utiče na moju odluku da svedočim u predstojećoj istrazi i on to dobro zna - kaže Srećković.

Oglasio se RovčaninOTKAZ JER NIJE RADIO NIŠTADirektor SMATSA Radojica Rovčanin saopštio je juče da ta služba neće tolerisati neradnike i nedisciplinu i da je komercijalista Srđan Srećković dobio otkaz jer nije dolazio na posao.- Tri godine ništa nije radio, nije uzimao olovku u ruke. Zato sam mu dao otkaz, koji je u skladu sa Zakonom o radu - naveo je Rovčanin u saopštenju. Potom je negirao da je pretio Srećkoviću, koga je nazvao „predstavnikom nove ere kumovskih i rođačkih veza u politici i društvu“ i naveo da ga je video četiri puta u životu.

Danas u KURIRU pročitajte još:

* OVO SU OSUMNJIČENI ZA PLJAČKU U ŽARKOVU: Posle jedanaest sati okončana opsada, jedan od razbojnika se ubio!* ĆORKA: Muž Dijane Janković u zatvoru!* OVO JE PRVI MUŽ POP PEVAČICE O KOME NE PRIČA: Aleksandra Radović krije da je bila udata* VUK JEREMIĆ ODGOVORIO SRPSKOM PREMIJERU: Vučiću, pažljivije biraj reči!* IMA SE, MOŽE SE: Žena Ljajićevog poslanika kupila 10.000 evra u kešu!* DIKIĆI STALI U ODBRANU: Znamo da naš Bata nije kriv* INCIDENT NA AUTO-PUTU: Macolom na kola direktorke Poreske uprave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track