SINĐELIĆ PROPEVAO O RUSKOJ ZAVERI U CRNOJ GORI I DIKIĆU: Postaje svedok saradnik!
Foto: Facebook Printskrin

Priprema preuzimanja vlasti tokom izborne noći

SINĐELIĆ PROPEVAO O RUSKOJ ZAVERI U CRNOJ GORI I DIKIĆU: Postaje svedok saradnik!

Crna Hronika -

PODGORICA - Državljanin Srbije Aleksandar Sinđelić, osumnjičen za organizaciju terorističkih napada u Crnoj Gori u izbornoj noći, dobio je status svedoka saradnika.

Sinđelić će biti svedok saradnik u procesu koji se u Podgoici vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Širkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije.

Odluka da je Sinđelić dobio status svedoka saradnika u tom predmetu objavljena je na sajtu Višeg suda.

PODGORIČKI MEDIJI: Sinđelić opet saslušan, dobija status svedoka saradnika

U obrazloženju odluke se navodi da je doneta nakon ocene suda da će svedok saradnik svojim svedočenjem “znatno doprineti dokazivanju predmetnih krivičnih dela i pomoći otkrivanju i dokazivanju drugih krivičnih dela za koja se osnovano sumnja da je kriminalna grupa vršila”.

NASTAVLJENO SASLUŠANJE: Sinđelić otkrio sva imena „terorista”?

Navodi se i da je značaj njegovog iskaza za dokazivanje krivičnih dela koja se stavljaju na teret naredbom za sprovođenje, odnosno proširenje istrage i krivice ostalih učesnika, “pretežniji od štetnih posledica krivičnog dela koje mu se stavlja na teret“.

Sinđelić se tereti da je sa bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem bio jedan od klučnih članova kriminalne grupe koja je u noći 16. oktobra “trebalo da izazove krvoproliće na ulicama Podgorice, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Mila Đukanovića”.

(Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track