STABILIZOVANO ZDRAVSTVENO STANJE: Dikić iz bolnice vraćen u Spuž
Foto: Dragan Kadić

Sumnjiči se za planirane napade tokom izbora u Crnoj Gori

STABILIZOVANO ZDRAVSTVENO STANJE: Dikić iz bolnice vraćen u Spuž

Crna Hronika -

Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić, kojeg Specijalno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči za organizovanje planiranih napada za vreme parlamentarnih izbora u toj zemlji u oktobru, vraćen je iz bolnice u zatvor u Spužu, saznaje CdM.

Kako se navodi, on je pre nedelju dana prevezen u Klinički centar Crne Gore zbog lošeg zdravstvenog stanja, a kasnije u jednu bolnicu u Crnoj Gori.

Foto: Beta
Foto: Beta

Prema tadašnjoj proceni zatvorskih lekara, Dikiću je bio neophodan 24-satni lekarski nadzor i posebne analize koje se mogu obaviti samo u Kliničkom centru.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Izvori iz istrage objasnili su da su, bez obzira na važnost postupka koji je u toku, prioritet Dikićevo zdravlje, a za vreme bolničkog lečenja, o Dikićevoj bezbednosti danonoćno je brinulo više policajaca.

Dikić se naredbom za sprovođenje istrage tereti da je sa Aleksandrom Sinđelićem bio jedan od ključnih članova kriminalne grupe koja je u noći 16. oktobra trebalo da izazove nerede u Podgorici, zauzme Skupštinu i likvidira premijera Mila Djukanovića.

Foto: Facebook/Printscreen
Foto: Facebook/Printscreen

Sinđelić je ranije dobio status svedoka saradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Shirkova i Vladimira Nikolajeviča Popova koji su okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije.

BRATISLAV DIKIĆ KRITIČNO: Posle raka dobio i cirozu jetre

DRAMATIČNO DIKIĆ ISEKAO VENE: Džaba me šijete, ubiću se!

PODGORIČKI MEDIJI: Dikiću produžen pritvor za još dva meseca

SINĐELIĆ PROPEVAO O RUSKOJ ZAVERI U CRNOJ GORI I DIKIĆU: Postaje svedok saradnik!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track