PREVARIO ZORANA CVIJANOVIĆA: Podignuta optužnica protiv filmskog producenta Milka Josifova
Foto: Stefan Jokić

Ostao bez novca i stana sa dugom od 70.000 evra

PREVARIO ZORANA CVIJANOVIĆA: Podignuta optužnica protiv filmskog producenta Milka Josifova

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv filmskog producenta Milka Josifova, zbog sumnje da je prevario poznatog srpskog glumca Zorana Cvijanovića.

Josifov se optužnicom tereti da je izvršio krivično delo prevara, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović.

Istraga protiv Josifova je pokrenuta prošle godine po krivičnoj prijavi Cvijanovića i Nebojše Vraneša, jer ih je, kako se sumnja Josifov doveo u zabludu da bi mu prepisali udele u zajedničkom preduzeću "SET reciklaža", koje im nikada nije vratio.

Naime, kako su mediji ranije preneli, koristeći prijateljstvo sa Cvijanovićem, Josifov je ih je lagao da će udele da im vrati čim mu banka odobri kredit za razvoj reciklažnog biznisa, a rekao je i da će na ime obezbeđenja kredita staviti hipoteku na svoju nekretninu, što međutim nije uradio.

Posle toga, banka je odustala od kreditiranja, a Josifov je zadržao za sebe celo preduzeće, dok je Cvijanović ostao bez novca i stana jer nije imao da isplati preduzimaču još 70.000 evra duga.

U pomoć su mu tada pritekli režiser Emir Kusturica, kao i kolega Milorad Mandić Manda, koji ga je primio u pozorište "Boško Buha", preneli su mediji ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track