POTRAGA ZA KAPETANOM: Otac tražio telo sina u olupini broda!
Foto: Nebojša Mandić

Ni traga od kapetana teretnjaka koji je potonuo

POTRAGA ZA KAPETANOM: Otac tražio telo sina u olupini broda!

Crna Hronika -

Porodica utopljenog brodara Milana Brzakovića dve nedelje traga za telom, očajni u svom bolu mole građane da im pomognu

SMEDEREVO - Dve nedelje su prošle od tragedije koja se dogodila kad je kod Smederevske tvrđave potonuo teretni brod, a telo kapetana Milana Brzakovića (35) iz Šapca još nije pronađeno.

Milan Brzaković
Milan Brzaković

Naime, 3. novembra potonuo je teretni brod natovaren tucanikom preduzeća „Ivan Milutinović“. U trenutku nesreće na njemu su bili kapetan broda Milan Brzaković iz sela Provo kod Šapca i upravitelj stroja Nikola Kosovac (49) iz Seleuša kod Alibunara.

Ljuban Brzaković
Ljuban Brzaković

Nastradali u snuOni su, kako je Kurir ranije pisao, najverovatnije spavali u trenutku kad je brod počeo da tone. Telo Nikole Kosovca pronašlo je dete nekoliko dana kasnije na dva metara od obale i oko 400 metara nizvodno od mesta gde je brod potonuo, dok se za telom Brzakovića još traga.Brod je pre nekoliko dana izvučen iz vode, a kabina u kojoj je spavala posada bila je puna mulja.Među prvima u nju je ušao nesrećni Ljuban Brzaković, otac nastradalog Milana.- Ušao sam u nadi da ću pronaći Milana ili bar nešto njegovo. Duša me je bolela kad sam video mulj, a ipak sam se nadao da ću bar nešto njegovo pronaći. U kabini je bio Nikolin telefon, Milanov punjač za telefon i jedna Milanova majica. Ništa više nisam našao - rekao je juče za Kurir očajni otac i objasnio da je telefon dao Nikolinoj porodici.On dodaje da ne odustaje od potrage za telom svog nastradalog deteta i moli sve građane koji žive nizvodno od mesta gde se brod prevrnuo da malo obrate pažnju na obalu.- Možda će neko od njih slučajno pronaći mog Milana. Ko zna gde mi Dunav krije dete. Moram da saznam kako je došlo do nesreće. Deset godina smo sin i ja radili zajedno na tom brodu - kaže nesrećni otac.Prevozio tucanikPodsetimo, brod samohotka „Beograd 10“ u vlasništvu preduzeća „Ivan Milutinović“ trebalo je da iz Golupca do Novog Sada preveze tucanik. Posada je usidrila brod u toku noći kod Smederevske tvrđave, trebalo je da ujutro popune dokumentaciju i nastave ka Novom Sadu.Međutim, pre nego što je svanulo brod je počeo da tone. Pretpostavlja se da je posada u to vreme spavala jer je Nikolino telo pronađeno u donjem vešu. Brod se zaustavio na oko 700 metara od mesta gde je počeo da tone i prevrnuo se. Ronioci Žandarmerije tragali su za telom nekoliko dana, a nakon toga su definitivno odustali.

NeverovatnoNIKOLIN TELEFON RADILjuban Brzaković nam je rekao da je Nikolin telefon koji je pronašao u kabini dao njegovoj porodici, jedan od rođaka kaže da se našao u čudu kad je telefon uključio da se puni.- Nismo mogli da verujemo. Kada smo napunili Nikolin telefon i uključili ga, on je normalno radio. Ima mrlju od vode preko ekrana, ali normalno radi - rekao je jedan od Nikolinih rođaka.

Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track