TISA I DALJE KRIJE NESTALU BARBARU: Učenici Ekonomsko-trgovačke škole sa zebnjom prate potragu
Foto: Saša Urošev

Ronioci Žandarmerije i dalje pretražuju reku

TISA I DALJE KRIJE NESTALU BARBARU: Učenici Ekonomsko-trgovačke škole sa zebnjom prate potragu

Crna Hronika -

SENTA - Ronilačka jedinica Žandarmerije nastavila je potragu za Barbarom Vitez iz Sente, petnaestogodišnjom učenicom, koja je u petak uveče pala sa mosta u Tisu i nestala. Akciju potrage pratila je i grupa učenika Ekonomsko –trgovinske škole iz Sente.

Grupa učenika Ekonomsko –trgovinske škole, je jedno vreme ćutke posmatrala akciju Žandarmerije i njihovih sugrađana, članova Spasilačkog kluba “Tisa”:

-Mi smo učenici trećeg razreda. Strašno nas je potresla ova nesreća. Jako nam je žao Barbare. Stvarno treba biti obazriv-tiho su prozborili oni, netremice posmatrajući šta se dešava ispod mosta.

Jedno vreme je akciju sa obale pratila i Ljubica Nikolić Verikios, v.d. direktorka Centra za socijalni rad u Senti:

- I nas je pogodila ova tragedija. Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku akciju i apelujemo na roditelje da vode računa gde su im deca, kako provode vreme van kuće. Frapantno zvuči podatak koji je izneo Nandor Baranji, da godišnje iz Tise izvadi nekoliko utopljenika, a da među njima ima i dece- kazala je ona.

EKIPA KURIRA NASTAVLJA POTRAGU SA SPASIOCIMA: Tisa i dalje krije nestalu Barbaru (15)

Ronioci su u Sentu stigli u ponedeljak po podne i obavili dva zarona, a potraga je nastavljena u utorak oko podneva, kada su pretraživali rečno dno oko stuba mosta, sa kog je nesrećna Barbara pala, ali nizvodno od tog mesta.

Prekaljenim roniocima Žandarmerije pomagali su članovi Spasilačkog tima "Tisa" iz Sente. Oni su od subote na vodi. Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima “Tisa”, pojasnio je za Kurir kako je tekla akcija:

-Ronioci Žandarmerije su obavili nekoliko zarona da bi pregledali rečno dno i ustanovili da li se telo negde zakačilo. Ako ronilac utvrdi da je dno ravno, a struja jaka i da ne može da se zadrži, to znači da ni telo nije moglo da ostane na dnu. Na mestu gde se tragalo, Tisa je duboka šest do deset metara. Pretraživali smo dno i do sto metara nizvodno od mesta gde je devojčica pala u vodu--rekao je Baranji i dodao da je na plovnom putu reka duboka i do 22 metra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track