VIŠI SUD U NS O HAPŠENJU MLADENA ŽDRALA: Određen mu ekstradicioni pritvor
Foto: Youtube Printscreen

VIŠI SUD U NS O HAPŠENJU MLADENA ŽDRALA: Određen mu ekstradicioni pritvor

Crna Hronika -

NOVI SAD - Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, u postupku ekstradicije radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog dela ubistvo, juče je okrivljenom Mladenu Ždrali iz Istočnog Sarajeva odredio ekstradicioni pritvor počev od dana 29.novembra, kada je uhapšen.

Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju može trajati najduže do 2 meseca.

Pre određivanja pritvora, okrivljen je saslušan u prisustvu branilaca koje je angažovao, a o eventualnoj saglasnostiza izručenje po pojednostavljenom postupku će naknadno izvestiti sud. Poternica za okrivljenim radi izručenja zbogizdržavanja predmetne kazne zatvora raspisana je 25.novembra ove godine.

EFIKASNA AKCIJA KRIMINALISTIČKE POLICIJE: Osuđeni ubica Mladen Ždrale pao dok se šetao Novim Sadom!

O pritvaranju je obaveštena država molilja Bosna i Hercegovina koja je pozvana da u roku od 18 dana od dana

pritvaranja dostavi molbu za izručenje sa odgovarajućom dokumentacijom, a koji rok se može produžiti po zahtevudržave najduže do 40 dana od dana pritvaranja.

U postupku ekstradicije pritvor može da traje najduže godinu dana, a sud je dužan da svaka 2 meseca ispita da li postoje razlozi za produženje ili ukidanje pritvora.

Izvršenje mere pritvora se sprovodi u pritvorskom odeljenju Okružnog zatvora u Novom Sadu, shodno Zakonu oizvršenju krivičnih sankcija Republike Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track