MISTERIJA NESTALE BILJANE (19) Majka: Mislim da je ŽIVA i da se zamonašila!
Foto: Privatna Arhiva

Majka nestale devojke iz Mataruške banje

MISTERIJA NESTALE BILJANE (19) Majka: Mislim da je ŽIVA i da se zamonašila!

Crna Hronika -

Vesna Đorić, čijoj se ćerki Biljani od decembra prošle godine gubi svaki trag, misli da je ona iskušenica u nekom od srpskih manastira

KRALJEVO - Godinu dana je prošlo od nestanka moje Bilje. Ovo je bila najgora godina u mom životu, godina strepnje, godina tuge, godina pomešanih osećanja. Samo se nadam da mi je dete živo i zdravo, gde god da je otišlo.Ovako za Kurir počinje svoju ispovest Vesna Đorić, majka Biljane Đorić (19) iz Mataruške Banje, koja je nestala 2. decembra 2015.

Očajna... Vesna Đorić (Levo)
Očajna... Vesna Đorić (Levo)

Zavet ćutanja

Vesna dodaje da je preko prijatelja dobila informaciju da se Biljana zamonašila u jednom manastiru u Žičkoj eparhiji.

- Najgore od svega je to što od Patrijaršije ne mogu da dobijem potvrdu ili demanti tih sumnji. Još u aprilu sam im poslala dopis. Mesecima nije bilo odgovora, pa sam lično otišla u Patrijaršiju u Beogradu. Tamo sam klekla pred jednog sekretara i molila ga da mi kaže gde mi je dete. On mi je rekao da Crkva poštuje želje iskušenica, i ukoliko Biljana ne želi da se zna da je u manastiru, oni to ne mogu da kažu protiv njene volje. Crkva poštuje zavet ćutanja - očajna je Vesna.Samo da znam da je živaOna moli čelnike Crkve da joj kažu da li je njeno dete utočište našlo u manastiru.- Ne moraju da mi kažu u kom je manastiru. Samo da mi kažu jeste li ili nije kod njih. Da znam da li tragam u pravom smeru ili sam otišla na skroz pogrešnu stranu - kaže naša sagovornica.

Ostavila pasoš i mobilniDOĆI ĆE NEKO OVO DA UZMEBiljana je nestala pod nerazjašnjenim okolnostima. Ona je te večeri iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva doputovala vozom. Na šalteru jednog kioska - menjačnice ostavila je pasoš i mobilni telefon rekavši: „Doći će neko ovo da uzme“. Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track