HAPŠENJE U BEOGRADU, ĆUPRIJI, ČAČKU I KIKINDI: Utajili porez u iznosu od 392,2 miliona dinara
Foto: Shutterstock

Krivična prijava

HAPŠENJE U BEOGRADU, ĆUPRIJI, ČAČKU I KIKINDI: Utajili porez u iznosu od 392,2 miliona dinara

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom pripadnika Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova okončane su provere kod šest privrednih subjekata na teritoriji Beograda, Ćuprije, Čačka i Kikinde i podneto šest krivičnih prijava protiv 20 odgovornih lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 392,2 miliona dinara.

Oni su pribavili i protivpravnu imovinsku korist od 335,4 miliona dinara, dok je vrednost oduzete robe 34,8 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Po nalogu Javnog tužilaštva doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati za šest lica, dok se jedno lice nalazi u bekstvu i za njim će biti raspisana potraga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnim Javnim tužilaštvima.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Postoji osnovana sumnja da su navedena lica izvršila više krivičnih dela poreska utaja, neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, nedozvoljenog skladištenja robe, nedozvoljene trgovine, pranja novca, zloupotrebe položaja odogovornog lica, oštećenja poverilaca i zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Osumnjičeni su neevidentiranjem prometa u poslovnim knjigama, evidentiranjem lažnih ulaznih računa, zaključivanjem fiktivnih ugovora o prodaji nepokretnosti, nezakonitim ostvarivanjem povraćaja poreza, isplatama zarada zaposlenim na „crno“, otpisom potraživanja u korist fizičkog lica kao i nezakonitim podizanjem gotovine oštetili Budžet RS za iznos od 392,2 miliona dinara i protivpravno prisvojili imovinsku korist od 335,4 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track