STRAVA U APATINU: Žena izgorela dok je spavala
Foto: Privatna Arhiva

Vatrogasci našli telo ugljenisano u požaru

STRAVA U APATINU: Žena izgorela dok je spavala

Crna Hronika -

Ana Svilar (67) tragično je nastradala u vatrenoj stihiji, koja je nešto pre ponoći, na Svetog Jovana, izbila u kući

Ana Svilar (67) tragično je izgubila život u požaru koji je nešto pre ponoći, na Svetog Jovana, izbio u porodičnoj kući u Apatinu, u Sonćanskoj ulici broj 12. U trenutku požara u kući se u drugoj prostoriji nalazila i Anina ćerka Katarina (45), koju su vatrogasci uspeli da spasu.- Ćerka je bila pri sebi, ali se nagutala velike količine dima. Bila je i pod uticajem alkohola. Nije nam odmah rekla da je majka u drugoj sobi, gde je i izbio požar. Kad smo stigli do nje, nažalost bilo je kasno, zatekli smo njeno ugljenisano telo na krevetu, priča naš izvor s lica mesta.

Iznenađena... Katarina Bauk, komšinica i kuma
Iznenađena... Katarina Bauk, komšinica i kuma

Kriv „smederevac“?

Požar je, navodno, izazvao šporet na drva, u koji su majka i ćerka ložile sve što je gorelo jer nisu imale dovoljno drva. Nešto od tih zapaljivih materija je buknulo i zapalilo inače trošnu i oronulu kuću.- Ana je imala malu penziju, Katarina nije nigde radila i primala je socijalu. Obe su bile bolesne. Ana je imala moždani udar, oporavila se, ali su posledice ostale. Ćerka ima epilepsiju, pa iako je vredna, nije mogla mnogo i svašta da radi. Dobro ih poznajem, Katarinu sam i krstila, obe su bile pozitivne, vredne i radne. Katarina je, nažalost, volela da popije. Zbog toga su se i svađale. Krala je od Ane novac za piće. Inače su teško živele, te je Ana bila ljuta što joj Katarina i to malo što ima uzme - priča porodična kuma Katarina Bauk, inače i komšinica Svilarovih.Dobre komšiniceU komšiluku za dve žene takođe nisu imale ružnih reči.- Nije se znalo za njih. Znamo da je Katarina pila, ali nije pravila nikakve ekscese. Ana je uglavnom bila u kući, posle bolesti pogotovo. Nismo se posećivali, ali nisu bile ni problematične u ulici - navodi jedna od komšinica.

ČudnoNIKO NIJE PRIMETIO POŽARNi najbliže komšije nisu primetile požar- Nije se osetio dim niti se videla vatra. Tek u neko doba sam slučajno primetila rotaciona svetla. Strašno je kako je Ana završila život - dodaje komšinica.Telo nesrećne žene poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Jasminka Miljuš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track