POGINUO RADNIK NA KOPU DRMNO: Nije dočekao da zaprosi devojku
Foto: Marina Lopičić, Kurir Privatna Arhiva

Tragedija u TE-KO Kostolac

POGINUO RADNIK NA KOPU DRMNO: Nije dočekao da zaprosi devojku

Crna Hronika -

Dušan Suzić (32), radnik TE - KO Kostolac poginuo je prekjuče na svom radnom mestu na kopu Drmno. Nesreća se desila oko 15 sati, dok je Suzić radio kao pomoćni radnik na pokretnoj traci.

KOSTOLAC - Kako saznajemo, nesrećni mladić zadobio je teške povrede glave i prelom noge i preminuo je na licu mesta.

- Bio je pomoćnik bageriste. Poginuo je prilikom čišćenja pokretne trake, kada je nakon završene smene otišao da je očisti. Izgled da je rotirajući deo zahvatio Suzićevu odeću i uvukao ga u pokretni sistem. Nađen je kako leži na traci, na oko 100 metara od bagera - kaže naš izvor iz istrage.

Termoelektrana Kostolac, pogon Drmno, foto: Marina Lopičić
Termoelektrana Kostolac, pogon Drmno, foto: Marina Lopičić

Kako saznajemo, deo na kome je Suzić nađen mrtav zove se kosi lim i izuzetno je klizav.

- Sumnjamo da se on okliznuo i da su ga valjci zahvatili. Samleli su ga, a čuo sam da su mu i okinuli glavu. Ta traka se jako sporo kreće. Sumnjamo da se nesrećnik dugo mučio pre nego što je izdahnuo - kaže jedan očajan Dušanov kolega.

Prema njegovim rečima, Hitna pomoć je stigla brzo, ali su mogli samo da konstatuju smrt radnika.

- Mrtvozornici su morali da koriste dizalicu sa korpom kako bi skinuli telo sa trake, koje je poslato na obdukciju. Uviđaj je završen, tako da se nadamo da će se uskoro saznati svi detalji užasne nesreće - kaže kolega očiju punih suza.

Da tragedija bude veća nesrećni Dušan je kobnog dana trebalo da ide na proslavu rođendana svoje dugogodišnje devojke i planirao je da je zaprosi.

- Ceo dan je bio veseo i nasmejan. Rekao nam je da je njegovoj devojci rođendan i da planira da je iznenadi. Hteo je da je zaprositi posle posla, baš je bio uzbuđen. Imao je velike planove za budućnost. Umesto da se oženi, on je nastradao i to u najgorim mukama - očajan je Suzićev kolega.

On dodaje da je Dušan u TE - KO Kostolac radio već tri godine i da je bio iskusan radnik.

- Bio je izuetan kolega i čovek. Njegova smrt je veliki gubitak, ne samo za porodicu nego i za firmu. Ne prestajemo da se pitamo kako je došlo do tragedije. Da li se okliznuo, da li je u pitanju bio trenutak nepažnje ili mu je možda pozlilo pa je pao na pokretnu traku. Uostalom, to više nije ni važno. Mlad život je ugašen i malo je reći da smo svi pretužni. Ne smem ni da zamislim kako je njegovoj devojci i porodici - kaže Dušanov kolega.

Sudbina

Insistirao da očisti traku

Prema rečima Dušanovih kolega, on je kobnog dana otišao da očisti pokretnu traku na sopstvenu inicijativu.

- Rekao je šefu da ide da proveri traku nakon završene smene i da je očisti kako bi traka nesmetano nastavila da radi. Šef mu je rekao da ne treba da je čisti i da ide kući. On je to odbio i otišao da obavi posao, i samo nekoliko minuta posle toga je nastradao. Uvek je davao svoj maksimum na poslu i bio je jako savestan radnik - uznemireno priča Suzićev kolega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track