OSUĐEN UBICA IZ ŽITIŠTA: 40 godina robije za ubistvo 5 i ranjavanje 22 meštanina
Foto: Printscreen

Masakr koji je šokirao Srbiju

OSUĐEN UBICA IZ ŽITIŠTA: 40 godina robije za ubistvo 5 i ranjavanje 22 meštanina

Crna Hronika -

ZRENJANIN - Siniša Zlatić, monstrum iz Žitišta, koji je prošle godine ubio pet, a ranio 22 osobe u kafiću osuđen je na 40 godina zatvora!

U zrenjaninskom Višem sudu danas su iznete završne reči odbrane i tužilaštva, na suđenju Siniši Zlatiću (39) iz Žitišta, okrivljenom za teško ubistvo pet osoba i ranjavanje 22 lica.

Pred krivičnim većem Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Divna Tatić, prethodno je u tri dana, 18. i 19. januara, kao i 6. februara, održan glavni pretres, na kojem su izvođeni dokazi saslušan iskaz okrivljenog, kao i svedočenja preživelih žrtvava masakra i svedoka, kao i policajaca koji su uhapsili Zlatića neposredno nakon masakra.

ŠTA RADIŠ ČOVEČE, UBI LJUDE! Na nastavku suđenja otkriveni NOVI UŽASNI DETALJI masakra u Žitištu!

Svoje nalaze i mišljenja izneli su i veštaci različitih struka. Tužilac Branislav Tatić odustao je, iz razloga ekonomičnosti postupka, od neposrednog saslušanja svedoka Saše Stanarevića, Bojane Ćorović i Saše Beronje, koji su svi i dalje na lečenju od posledica ranjavanja. On je za Zlatića tražio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

KURIR TV NA SUĐENJU MONSTRUMU IZ ŽITIŠTA: Zlatić došao u panciru, izjavio saučešće pa rekao ovo...

Zlatić se pred sudom branio da mu nije bila namera da ubije i rani veliki broj ljudi.

- Nije mi bila namera. Da mogu da vratim vreme ne bih to uradio. Saosećam se sa bolom porodica - rekao je Zlatić pred sudom.

Jedan od najtežih zločina u ovom delu Banata ali i Srbiji, Siniša Zlatić je počinio 2. jula, u večernjim satima, u letnjoj bašti žitištanskog kafića “Makijato”. Okrivljeni je rafalnom paljbom iz automatske puške ispalio dvadeset i šest metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, kao i Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track