APELACIONI SUD UKINUO REŠENJE: Milošu Delibašiću sudiće se kao organizatoru kriminalne grupe
Foto: Dragana Udovičić

Rođak Slobodana Šaranovića

APELACIONI SUD UKINUO REŠENJE: Milošu Delibašiću sudiće se kao organizatoru kriminalne grupe

Crna Hronika -

BEOGRAD - Miloš Delibašić, rođak nedavno ubijenog Crnogorca Slobodana Šaranovića, ipak neće izbeći suđenje za organizovanje kriminalne grupe sa Šaranovićem, pošto je Apelacioni sud u Beogradu danas ukinuo rešenje kojim je ta optužba protiv njega bila odbačena.

Portparol Mirjana Piljić je u izjavi za Tanjug precizirala da je nasuprot stavu prvostepenog suda, Apelacioni sud našao da postoje uslovi da se vodi postupak za zločinačko udruživanje radi vršenja krivičnih dela protiv Delibašića i vratio je predmet sudu na dalje postupanje".

Ova odluka, kojom je usvojena žalba tužioca za organizovani kriminal, je pravosnažna i ne može se više napadati pravnim lekovima.

To znači da će Delibašiću u ponedeljak, 20. marta, biti nastavljeno suđenje, kao i do sada, po optužbama za pomenuto delo, kao i za podstrekavanje na ubistvo Miloša Vidakovića 2013. u Budvi.

Početkom marta Specijalni sud je odbacio taj deo optužnice protiv Delibašića tako da mu je suđenje bilo nastavljeno samo za optužbu da je optuženog Milosa Vojinovića podstrekao na ubistvo Vidakovića.

Vojinović je tokom suđenja priznao to delo i teretio Delibašića i Šaranovića, zbog čega su se tokom suđenja u sudnici čule mnoge teške reči između njih.

Sudsko veće Specijalnog suda je, donoseći odluku o odbacivanju optužbe, zauzelo stav, da je Delibašić Srbiji izručen iz Crne Gore 2014. radi suđenja za razbojništvo (pljačku zlatare u Kolarčevoj ulici u Beogradu), te da ne može da mu se sudi za druga krivična dela.Međutim, optužba za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića je ostala u optužnici, dok on nije optužen za ubistvo Nikole Bojovića, iako se drugim optuženima sudi za to ubistvo u okviru istog procesa.

Što se tiče Šaranovića koji je bio prvooptužen u ovom procesu kao organizator kriminalne grupe i nalogodavac ubistava Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, postupak protiv njega će biti obustavljen jer je prošle sedmice ubijen u Budvi ispred svoje kuće.Šaranoviću se u odsustvu sudilo zbog optužbi da je sa svojim sestrićem - Delibašićem, 2013. godine organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Ratko Koljenšić, Slaviša Novaković, Miloš Vojinović, Goran Bojanić i Saša Cvetanović.

Grupa je, kako se sumnja, imala cilj da uzme prevlast u kriminalnoj sredini i sprovede osvetu Luki Bojoviću za ubistvo Šaranovićevog brata Branislava.Luka Bojović je rođeni brat ubijenog Nikole. On u španskom zatvoru služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanje isprave.Koljenšiću, koji je državljanin Crne Gore, u ovom procesu se sudi u odstustvu jer je nedostupan pravosudnim organima Srbije, kao i Novakoviću koji je u bekstvu, pa su na optužničkoj klupi samo Delibašić, Vojinović, Bojanić i Cvetanović.

Delibašić je uhapšen u julu 2013. godine u Crnoj Gori, a izručen je Srbiji zemlji u martu naredne godine, zbog teškog razbojništva u zlatari Izrael dajmond centar.On je zatim pravnosnažno oslobođen tih optužbi, ali je u junu 2014. optužen za zločinacko udruživanje i za podstrekavanje na ubistvo Vidakovića.Saša Cvetanović zvani pit bul, se tereti kao neposredni izvršilac ubistva Bojovića, a Goran Bojanić je optužen samo kao član grupe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track