OSLOBOĐEN NESAVESNI DOKTOR: Niko nije kriv za smrt mlade majke pre 11 godina! Umrla od sepse!
Foto: Privatna Arhiva

Skandalozno

OSLOBOĐEN NESAVESNI DOKTOR: Niko nije kriv za smrt mlade majke pre 11 godina! Umrla od sepse!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud oslobodio je krivice hirurga iz pančevačke Opšte bolnice Aleksandra Ivicu nakon što je dva puta bio prvostepeno osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog nesavesnog lečenja i smrti pacijentkinje Marijane Jojkić.

Nesrećna žena i majka dva maloletna deteta preminula je pre 11 godina od upale trbušne maramice i sepse koju je izazvalo pucanje slepog creva. Osnovno tužilaštvo u Pančevu teretilo je hirurga Aleksandra Ivicu da je Jojkićevu, uprkos tome što ju je u bolnicu primio sa očiglednim simptomima upale slepog creva, nekoliko dana pogrešno i nesavesno lečio.Navode optužnice o Ivičinoj krivici potvrdila su čak četiri sudsko-medicinska veštačenja, obavljena tokom postupka.

Veštaci su tvrdili da je lekar načinio brojne propuste u lečenju i zbrinjavanju pacijentkinje, što je direktno uticalo na tragičan ishod. Zbog toga je Ivica dva puta prvostepeno osuđen na zatvor.

- Nismo iznenađeni ovakvom odlukom. Očigledno je da se svi nesavesni lekari oslobađaju po određenom modelu, u poslednjem činu pred Apelacionim sudom, uprkos prethodnim osudama i mišljenjima veštaka. Tamošnje sudije očigledno nikome ne moraju da polažu račune - kazali su juče za Kurir neutešni i ogorčeni Marijanini roditelji.I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track