MOKRINČANI SLABI NA JUGIĆA I KECA: Umislili da su Pišonja i Žuga, obili i ukrali da se provozaju
Foto: Saša Urošev

Akcija Kikindske policije

MOKRINČANI SLABI NA JUGIĆA I KECA: Umislili da su Pišonja i Žuga, obili i ukrali da se provozaju

Crna Hronika -

KIKINDA - S.B.(19) iz Mokrina i sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz tog sela kod Kikinde, policija je označila kao osobe koje su u noći između 16. i 17. marta, ukrala dva automobila marke“zastava“.

Kako Kurir saznaje, najpre su u Kikindi obili „jugo 55“ i odvezli se do Mokrina:

- Iste večeri oni su u na ulici u Mokrinu, ukrali „zastavu 101“, a taj „nestašluk“ obrazložili željom da se malo provozaju.

Vozila su pronađena i neoštećena vraćena vlasnicima. Protiv dvojice mladih Mokrinčana je podneta krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila- saopštila je policija.

Mokrinski Pišonja i Žuga očigledno nisu razmišljali da su posledice njihove mladalačke nepromišljenosti mogle da budu kobne. Sve se, srećom, završilo bez posledica po njih i tuđu imovinu.

U ovom delu Vojvodine krađe vozila „zastava“ , a naročito „stojadina”, nisu neuobičajene. Pre nekoliko godina jedan stanovnik Srpskog Krstura je sa 2,33 promila alkohola u krvi, s parkinga Doma zdravlja ukrao „zastavu 101“. Nakon nepunih pola sata patrola ga je zaustavila na ulazu u Novi Kneževac. Ni kad se otreznio nije mogao da objasni zašto je to uradio i gde je nameravao da ode.

Najneobičinja krađa dogodila se .4. decembra 2011. godine, kad je jedan mlađi meštanin Mola kod Ade, u odeći Deda Mraza, pijan ukrao „stojadina“, udario u zid jedne kuće i zadobio potres mozga, prelom desne butne kosti i levog ramena. On je automobil ukrao od meštanina Mola koji je godinama,deci deli poklone u odeći Deda Mraza!

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track