TUŽNA SUDBINA SRPSKOG RONIOCA: Spasavao OBRENOVČANE tokom poplava, UBIO ga TALAS kod DUBROVNIKA
Foto: Fejsbuk

Tuga

TUŽNA SUDBINA SRPSKOG RONIOCA: Spasavao OBRENOVČANE tokom poplava, UBIO ga TALAS kod DUBROVNIKA

Crna Hronika -

Srpski ronilac koji je u nedelju poginuo u vodama ispred hotela "Palas" u Dubrovniku, kada ga je talas bacio na stenu je Vladislav L. (47), jedan od najiskusnijih beogradskih instruktora ronjenja.

U Duboravčko - neretvanskoj policiji saopštili su da je nastradali bio na ronjenju u privatnom aranžmanu, i da je njegovo telo poslato na obdukciju.

Prema nezvaničnim informacijama, V.L. je kobnog dana predvodio grupu od tri, četiri ronilaca, a zatim u blizini hotelske obale, zbog jakih talasa, udario glavom u stenu i poginuo.

Obdukcija još nije završena, ali je dubrovačka policija o smrti obavestila njegovu suprugu Marinu.

Marina kaže da je Vladislav bio izuzetan ronilac, sa milion kvalifikacija za instruktora i da još ne zna šta se tačno desilo i kako je nastradao njen suprug.

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

"Čitam komentare na vest o pogibiji. Pišu ljudi koji ništa ne znaju o ronjenju. Tek ću videti kako je Vladislav nastradao, ali znam sigurno da nikoga nije ugrozio", kaže Marina.

Zbog neradnih dana za prvomajski praznik, ona još nije završila administrativne poslove kako bi telo supruga prebacila iz Hrvatske u Srbiju.

V.L. je inače bio veoma aktivan na Fejsbuku, gde je na svom profilu, kao instruktor tehničkog ronjenja postavljao slike sa mnogobrojnih putovanja.

Najčešće je ronio u Hrvatskoj, u Dubrovniku i na Korčuli, gde je, pre kobnog puta, poslednji put bio u novembru 2016, na Tari, na Zaovinskom jezeru, Piranu, Murteru, Ohridu, ali i u Hurgadi, Zanzibaru...

Kao instruktor tehničkog ronjenja bio je angažovan u Školi plivanja i ronjenja "Mornar" u SC "Milan Gale Muškatirović".

Svoje ronilačke veštine, hrabrost ii humanost pokazao je i u maju 2014. kada je sa ekipom ronilaca učestvovao u spasavanju građana iz poplavljenog Obrenovca.

UDARIO GLAVOM U STENU: Ronilac iz Srbije poginuo u Dubrovniku

(Blic/Tamara Marković Subota, Foto: Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track