DOLIJAO DVOSTRUKI UBICA IZ SOMBORA: Monstrum Nađ uhapšen u bolnici u Osijeku
Foto: Nebojša Mandić

Kraj potrage

DOLIJAO DVOSTRUKI UBICA IZ SOMBORA: Monstrum Nađ uhapšen u bolnici u Osijeku

Crna Hronika -

Friđeš Nađ (52) iz Svilajeva, osumnjičen da je usmrtio Eržebet Štampfer (78) i Roberta Hola (61), tražio lekarsku pomoć u Hrvatskoj

SOMBOR - Friđeš Nađ (52) iz Svilajeva kod Sombora, osumnjičen da je prošlog četvrtka počinio dvostruko ubistvo u selu Doroslovu, uhapšen je juče u Hrvatskoj. Kako saznajemo, on je priveden u bolnici u Osijeku, a kod sebe nije imao nikakva dokumenta.Nađ će biti deportovan iz Hrvatske u Srbiju jer je nelegalno ušao u susednu zemlju i u zakonskom roku biće sproveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Žrtva... Robert Hol
Žrtva... Robert Hol

Ubrzo deportacija

- Pojavio se u bolnici i tražio pomoć zbog neke povrede. Izgledao je zapušteno i dezorijentisano. Priveden je radi identifikacije, jer nije imao dokumenta. Proverom identiteta ustanovljeno je da je u Hrvatsku ušao ilegalno i da postoji mogućnost da se radi o osobi koja je u Srbiji osumnjičena za dvostruko ubistvo - kaže naš izvor iz istrage u Hrvatskoj i dodaje:- Kako je prešao Dunav, i dalje je nepoznato. U konsultaciji sa kolegama iz Srbije, zaključeno je da je osoba koju smo priveli Friđeš Nađ. On će veoma brzo biti deportovan. Nađ, inače, nije pružao otpor, niti je kod njega pronađeno oružje.Vest da je Nađ pronađen živ obradovala je M. Z., koja se plašila da će njen nevenčani suprug, kada shvati šta je uradio, izvršiti samoubistvo.- Bez obzira na sve, drago mi je što je živ, jer mi je jedini pomogao kad su mi svi okrenuli leđa. Prevazići ćemo sve - rekla je M. Z.
Potraga... Policija danima tražila zločinca
Potraga... Policija danima tražila zločinca

Masakr u selu

Podsetimo, sumnja se da je Friđeš Nađ 27. aprila u kući u selu Doroslovu pištoljem usmrtio nepokretnu staricu Eržebet Štampfer (78), dok je njenu ćerku Rožiku (43) ranio, a potom je u susednom dvorištu ubio njihovog porodičnog prijatelja Roberta Hola (61). Nakon dvostrukog ubistva je Nađ, inače otac petoro dece, pobegao.Nađ je do kuće porodice Štampfer došao biciklom, preskočio kapiju i u kući napravio masakr.- Nakon svađe s polusestrom Rožikom, Nađ ju je ranio, a u krevetu je ubio maćehu Eržebet. Na izlazu iz kuće u susednom dvorištu naišao je na komšiju Roberta Hola, penzionisanog policajaca i uspešnog privrednika, koji je na poziv komšija došao da pomogne, i tri puta pucao u njega. Potom je pobegao ostavljajući bicikl ispred kapije Štampferovih - rekao je za Kurir otac meštanina.Deset godinaNevenčana supruga osumnjičenog za ubistva M. Z. objasnila je da je Nađ vanbračni sin pokojnog Ištvana, supruga ubijene Eržebet Štampfer i Rožikinog oca.- Ištvanu je sa Eržebet bio drugi brak i u njemu je dobio Rožiku i još jednu ćerku. Nađ je rođen u vezi između dva Ištvanova braka. Štampfer je želeo da ga prizna, ali Nađova majka to nije dozvolila. U svakom slučaju, Ištvan je preminuo pre oko 10 godina, a približno toliko i traje suđenje između Rožike i Nađa - objasnila je M. Z.

SpornoBITKA ZA NASLEDSTVOM. Z., nevenčana Nađova supruga, rekla je da je Nađ s Rožikom bio na sudu zbog dela nasledstva koji pripada njenom sestriću.- Reč je o sinu Rožikine sestre koji je mentalno oboleo i kome je Nađ zbog krvnog srodstva i postao staratelj. Rožika njemu nije želela da da ništa od nasledstva iako mu to po zakonu pripada - rekla je pre nekoliko dana uplakana žena, koja sa Nađom ima sina starog godinu i po dana.

ISPOVEST SUPRUGE DVOSTRUKOG UBICE: Sumnjam da će Nađa naći živog!

J.Miljuš - J.Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Zašto je došlo do razdora u grupi “Protiv diktature”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track