STRADALI OTAC, MAJKA I ŠESTOMESEČNA BEBA: Ponavalja se suđenje za težak udes kod Bavaništa
Foto: Nebojša Mandić

Apelacioni ukinuo presudu

STRADALI OTAC, MAJKA I ŠESTOMESEČNA BEBA: Ponavalja se suđenje za težak udes kod Bavaništa

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Miljen Lalić u Smederevu bio osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bavaništa 2015. godine u kojoj su stradali muž, žena i njihova šestomesečna beba, dok im četvorogodišnja ćerka preživela.

U odluci koja je objavljena na sajtu suda, navodi se da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i predmet vraćen Osnovnom sudu u Smederevu radi ponavljanja suđenja.

Lalić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On se, kako se sumnja, 26. juna 2015. godine kretao iz pravca Kovina ka Bavaništu teretnim vozilom sa prikolicom brzinom od 50 kilometara na čas, uprkos upozorenju o ograničenju brzine do 40 kilometara na čas i znakom sa natpisom "opasnost.

STRADALA CELA PORODICA IMBRA: Vozač šlepera pisao SMS i izazvao sudar?!

U ukinutoj presudi se navodi da je Lalić usled takve brzine, koja je veća od dozvoljene i one kojom bi vozilo moglo da prode krivinu bez proklizavanja, u uslovima mokrog i neravnog kolovoza, uprkos preduzetom usporavanju u samoj krivini vozilom proklizao i prešao u susednu saobraćajnu traku u momentu kada mu je iz suprotnog smera nailazilo vozilo kojim je upravljao V.I.V.I. i beba preminuli su na licu mesta, a njegova supruga i četiri dana kasnije na Urgentnom centru.

TUGA U BAVANIŠTU: Mala Una dozivala mrtvog oca i sestricu!

Četvorogodišnje dete poginulih zadobilo je lake telesne povrede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track