UBISTVO LOVCA PREDRAGA TRAJKOVIĆA Ogorčeni roditelji: Tomo, zašto puštaš ubice?
Foto: T.S.

Traže odgovor od predsednika Srbije

UBISTVO LOVCA PREDRAGA TRAJKOVIĆA Ogorčeni roditelji: Tomo, zašto puštaš ubice?

Crna Hronika -

Porodica Trajković iz Vranja zahteva da predsednik Nikolić povuče odluku o amnestiji Svetislava Spasića, koji je osuđen na tri godine zatvora zbog ubistva njihovog sina

VRANJE - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je pomilovanje za Svetislava Spasića, koji je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog ubistva lovca Predraga Trajkovića (34), zvanog Garinča, koje se dogodilo 24. novembra 2013.Podsetimo, Trajković je ubijen iz puške pri povratku iz lova, u kom je bio sa Spasićem i drugim osuđenim Sretom Zlatkovićem.

Jači od pravde

Slučaj je najpre okarakterisan kao samoubistvo nesrećnim slučajem, ali se ubrzo ispostavilo da su za ispaljivanje smrtonosnih hitaca odgovorni Spasić i Zlatković.Obojica su osuđeni na kazne od četiri godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, ali je Spasiću kazna nakon žalbe smanjena na tri godine. Pomilovanje je potom zatražio od predsednika Tomislava Nikolića, koji ga je oslobodio kazne za još dve godine i jedan mesec.
Ne skida crninu... Majka Slavica
Ne skida crninu... Majka Slavica

Ogorčena porodica Trajković sada zahteva odgovor od predsednika Srbije.- Nikolića bih samo pitala da li bi isto postupio u slučaju da je žrtva njegov sin? Naš Predrag je nastradao ni kriv ni dužan, kao u u američkim filmovima, a krivca je pomilovao lično predsednik. To je sramota za državu Srbiju. Svi su znali za našu tragediju i propuste u istrazi, ali niko prstom nije mrdnuo - očajni su roditelji pokojnog Predraga.Majka Slavica do danas nije skinula crninu, dok nesrećni otac Stojan dodaje da bol za sinom nikada neće utihnuti.

Nemaju više kome da se obrate... Brat Nenad na protestu ispred zgrade suda
Nemaju više kome da se obrate... Brat Nenad na protestu ispred zgrade suda

S Kurirom kroz grad

- Suprug je zalepio na traktor tekst iz jučerašnjeg Kurira o pomilovanju Spasića i krenuo za Vranje na sinovljev grob. Ne znamo kome da se obratimo. Spremni smo i da protestujemo u Beogradu dok ne čujemo zbog čega je predsednik poklonio slobodu ubici - jecajući je govorila Predragova majka.Otac Stojan takođe želi objašnjenje od Nikolića.- Tomo, je l‘ si ti državnik koji se zalaže za oslobađanje ubica? Prvo mi je ubijen sin, a sad i ja i svaka nada da će pravda biti zadovoljena - kaže nesrećni otac.

Izvukao seSPASIĆ NI DANA U ZATVORUAmnestirani Svetislav Spasić, prema tvrdnjama porodice Trajković, nijedan dan nije proveo u zatvoru, iako je od pravosnažne presude prošlo više od šest meseci.

OGORČENI RODITELJI PREDRAGA TRAJKOVIĆA: Tomislav Nikolić pomilovao ubicu našeg sina

Tatjana Stamenković

Foto: T.S

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track