AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU I VALJEVU, UHAPŠENO TROJE: Dodeljivala strane dozvole u zamenu za novac
Foto: Beta/Ilustracija

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala

AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU I VALJEVU, UHAPŠENO TROJE: Dodeljivala strane dozvole u zamenu za novac

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom, u Beogradu i Valjevu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su zaposleni u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture I.G. (40), odgovorno lice PD Donna trade doo M.Š. (70) i odgovorno lice preduzeća YugotransLKW Valjevo Z.V. (42).

Zaposlena iz Odseka za prevoz tereta u drumskom saobraćaju Ministarstva je osumnjičena u vezi dodeljivanja stranih dozvola za međunarodni javni prevoz stvari društvima sa teritorije Republike Srbije.

Kako se sumnja I.G. je za to primila oko 95.000 dinara, čime je izvršila krivična dela primanja mita, saopštio je MUP.

Osumnjičeni M.Š. i Z.V., kao odgovorna lica i faktički vlasnici privrednih društava, izvršili su krivična dela davanja mita, tako što su osumnjičenoj I. G. u više navrata davali pomenuti novac.

Takođe, postoje osnovi sumnje da je I.G. izvršila i krivično delo trgovina uticajem, tako što je koristeći svoj službeni položaj i stvarni uticaj davala usmene naloge izvršiocima u Sektoru za drumski transport da privrednim društvima sa teritorije Republike Srbije dodele strane dozvole za međunarodni javni prevoz stvari.

Sumnja se da je I.G. za to od osumnjičenog M.Š. primila 45.000 dinara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track