UHAPŠEN LAŽNI PRINC STEFAN MALI: Godinama se predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije
Foto: Privatna Arhiva

FILMSKA PREVARA U ITALIJI

UHAPŠEN LAŽNI PRINC STEFAN MALI: Godinama se predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije

Crna Hronika -

Stefan Černetić godinama se predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije i nasamario veliki broj ljudi, među kojima su i političari, biznismeni, glumci, sportisti...

TRST - Stefan Černetić (57), koji se u Italiji godinama predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije, uhapšen je zbog prevare. Lažni princ otkriven je nakon što je u elitnom letovalištu u Fusini napravio račun koji je menadžer prosledio ambasadi Makedonije.

Međutim, šarena laža luksuznog života princa Stefana Černetića srušila se nakon odgovora ambasade Makedonije - mi nemamo princa, niti ga delimo sa Crnom Gorom, pa su on i njegov prijatelj ubrzo uhapšeni.

foto: Privatna Arhiva

Sve je kod njega lažno

- Menadžer hotela obavestio je policiju, koja je fotografije Černetića i njegovog prijatelja prosledila svim patrolama. Naročito je naloženo da se obrati pažnja na „mercedes“ okićen crnogorskim zastavama, kao i da to vozilo zaustave ukoliko ga vide. Naglašeno je da su obeležja države Crne Gore lažna, kao i da Černetić nema diplomatski imunitet - prenose italijanski mediji.

Prilikom hapšenja lažnog princa otkriveni su diplomatski pasoši, nalepnice diplomatskog kora, međunarodne nagrade, potvrda kraljevske kuće Crne Gore i razne diplome.

- Černetić je rođen u Trstu, a njegov prijatelj S. S. u okolini Avelina. Oni su optuženi za davanje lažnih izjava i lažno predstavljanje svog identiteta u javnosti, posedovanje i proizvodnju falsifikovanih ličnih dokumenata. Černetić se predstavljao kao princ Crne Gore i Makedonije i potomak Crnojevića, a njegov prijatelj kao ambasador u Italiji - saopštili su mediji.

foto: Privatna Arhiva

Pod istragom od 2016.

Istraga o ovom slučaju počela je u avgustu 2016, nakon što se saznalo da je Černetić koristio „mercedes“ sa oznakama Republike Crne Gore i nalepnicama diplomatskog kora, kao i nakon incidenta s računom u letovalištu.

- Černetić i njegov „ambasador“ su koristili i društvene mreže, napravili su čak i sajt kako bi privukli pažnju aristokratije, biskupa, privrednika, kulturnih radnika, a da bi pridobili ekonomsku korist. Oni su uspešno vodili zvanične razgovore sa uticajnim ljudima i delili im lažne titule i priznanja - navode mediji.

Družio se sa poznatima

PAMELA MU KLEČALA, SLAGAO I NOVAKA

Stefan Černetić se kao lažni princ fotografisao sa brojnim poznatim ličnostima, među kojima se našao i naš najbolji teniser Novak Đoković. On se pohvalio da je s Novakom i njegovom suprugom proveo prijatan dan.

Među prevarenima se našla i glumica Pamela Anderson, koja je klekla pred lažnim princom kako bi primila titulu grofice od ljiljana Santa Marije Ligure i bila proglašena za veliku damu Crne Gore.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track