HIT: Lažni crnogorski princ tvrdi da nije prevarant
Foto: Facebook

STEFAN ČERTENIĆ NE ODUSTAJE OD PLEMIĆKOG POREKLA

HIT: Lažni crnogorski princ tvrdi da nije prevarant

Crna Hronika -

Navodni crnogorski princ i naslednik dinastije Crnojevića, koga italijanske vlasti terete za prevaru i lažno predstavljanje, optužio vladu da mu u saradnji s medijima smešta lažnu aferu

RIM - Stefan Černetić, koji je, prema navodima italijanskih medija, uhapšen zbog lažnog predstavljanja, lažnog identiteta i falsifikovanja dokumenata, za crnogorski portal CDM demantovao je te tvrdnje.

On je naveo da mu je stigla tužba, ali da će sud doneti odluku u njegovu korist jer on nije uradio ništa loše.

Podsetimo, mediji su naveli da se Černetić brojnim poznatim ličnostima, privrednicima i državnicima predstavljao kao naslednik dinastije Crnojevića i princ Crne Gore, Makedonije i Srbije.

LAŽNI CRNOGORSKI PRINC IMA STAN NA ZELENJAKU: Uživam u ćevapima, volim ih onako, sa mnogo luka!

Negirao hapšenje

- Nisam uhapšen i ne znam ko plasira te lažne vesti, ali znam da je tu umešana Vlada zajedno s medijima. Ne znam zašto je tako i ne znam zašto me mrze jer, po mom mišljenju, bogatstvo je za malu Crnu Goru da ima ovakvog predstavnika. Moja porodica ima veliku istoriju i ja u ovome ne vidim ništa loše. Neko ima veliki interes od ovoga - ispričao je Černetić crnogorskim medijima.

Inicijativa za procesuiranje Černetića došla je iz vrha italijanske vlasti - ministarstva spoljnih poslova, koje je dostavilo fotografiju princa svim jedinicama policije na nacionalnoj teritoriji, uz obrazloženje da je reč o osobi koja nije diplomatski predstavnik crnogorske ambasade u Italiji i da ne uživa pravo na privilegije u Italiji na osnovu Bečke konvencije iz 1961. On je u izjavi za medije priznao da je procesuiran, ali je i naveo da se trenutno poslovno nalazi u Rimu, gde je doputovao vozom jer nije bogat.

- Nisam ukrao ništa nikome. Sve finansiram sam, iz svog džepa, i to je jedina i prava istina. Samo želim da budem prijatelj sa svima, ja sam običan čovek - rekao je princ za medije.

Grb

On je istakao da ima tri kuće - u Beogradu, Atini i Monte Karlu, gde i živi. Pošto su mediji naveli da je on na svom „mercedesu“ nosio falsifikovane državne oznake, princ od Crne Gore se osvrnuo i na to.

- Zastave na „mercedesu“ su grb moje familije - kratko je rekao Černetić. Portal CDM je naveo da je ipak reč o zastavi Crne Gore, iako je Černetić naveo da je to grb Crnojevića.

- Crna Gora je vrlo mlada kao republika, tek 11 godina, a moja porodica je vekovima poznata i priznata. Situacija je vrlo jasna - mogu da upotrebljavam zastave moje familije gde ja hoću - poručio je princ.

Sastanak u Dubrovniku

SARAĐUJE S KUSTURICOM?

Stefan Černetić tvrdi da naš proslavljeni režiser Emir Kusturica želi da snimi film o njegovom životu, kao i da je kontaktirao s njim u vezi sa tim. Navodno, on ga je o svom trošku pozvao u vilu „Šeherezada“ u Dubrovniku da bi se dogovorili.

- To je istina i reditelj mi je to predložio. Radujem se našem susretu i mnogo mu hvala - izjavio je za medije krunski princ.

Kurir / E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track