NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO VLASNIKA DNEVNOG TELEGRAFA Svedok: Telo Ćuruvije zatekao sam u lokvi krvi u praznom haustoru
Foto: Stefan Jokić

Specijalni sud u Beogradu

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA UBISTVO VLASNIKA DNEVNOG TELEGRAFA Svedok: Telo Ćuruvije zatekao sam u lokvi krvi u praznom haustoru

Crna Hronika -

BEOGRAD - Vlasnik lista "Svedok" Vladan Dinić izjavio je danas u Specijalnom sudu da je telo ubijenog novinara Slavka Ćuruvije zatekao u lokvi krvi u praznom haustoru zgrade u Svetogorskoj ulici u kojoj je Ćuruvija živeo.

Svedočeći u nastavku suđenja optuženima za ubistvo vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", Dinić, koji je prvi stigao na mesto zločina, rekao je da je telo Ćuruvije ležalo "otprilike tri koraka od ulaza u haustor".

"Bio sam šokiran, telo je bilo okrenuto licem prema zemlji i krv je još tekla", kazao je Dinić dodajući da u haustoru nije bilo drugih osoba.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u Svetogorskoj ulici Beogradu, u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Za njegovo ubistvo optuženi su načelnik Državne bezbednost (DB) Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB Milan Radonjić, bivši glavni inspektor Druge uprave DB Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak.

Po optužnici, Ćuruviju je ubio Kurak, koji je u bekstvu, a saučesnik mu je bio Romić koji je, kao i Radonjić, uhapšen u januaru 2014. Optuženi su tokom prethodnih ročišta odbacili svaku povezanost s tim zločinom.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track