PORODICA SE OPRAŠTA OD AMERIČKOG STUDENTA (22) UBIJENOG NA ZAKINTOSU: Ovo je bezumni zločin, želimo pravdu
Foto: Youtube Printscreen

oproštaj na društvenim mrežama

PORODICA SE OPRAŠTA OD AMERIČKOG STUDENTA (22) UBIJENOG NA ZAKINTOSU: Ovo je bezumni zločin, želimo pravdu

Crna Hronika -

Porodica i prijatelji američkog studenta Bakarija Hendersona (22), kojeg su ubili državljani Srbije na Zakintosu u Grčkoj, opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

- Ovaj mladić koji je obećavao bio je moj blizak rođak. Bezumni zločin, užasne akcije počinitelja. Molim vas, molite se za moju porodicu, svi. I molite se da pravda bude zadovoljena - napisala je Tijara Handerson na Fejsbuku, piše Blic.

Henderson je diplomirao na Univerzitetu u Arizoni u maju, a njegova porodica kaže da je u Grčku otišao zbog fotografija, i da je planirao da lansira novu modnu liniju.

Sajt "Gofajndme", organizovao je 8. jula prikupljanje novca za Hendersonovu porodicu, i do sada je sakupljeno oko 60.000 dolara. Novac će biti iskorišćen za transport tela mladog Amerikanca iz Grčke u Ostin, kao i za troškove sahrane.

foto: Youtube Printscreen

Primanje saučešća kod Hendersonovih održaće se večeras između 18 i 20 sati po lokalnom vremenu, dok će se sahrana održati u subotu u 11 časova, prenose tamošnji mediji, u Ostinu, gde je odrastao i krenuo u školu.

Američki mediji preneli su i poslednja dešavanja iz suda, gde je jedan od Srba osumnjičenih za ubistvo Amerikanca zadržan u zatvoru do suđenja, a druga dvojica su puštena uz kauciju, nakon što su se pojavili na pretresu istražnog suda na Zakintosu, u iznosu od 5.700 dolara.

foto: Youtube Printscreen

Četvrti osumnjičeni, koji se pojavio pred sudom, svedočiće sutra.

- Njih četvorica bili su među devet osoba između 18 i 34 godine, jednim Grkom, sedam Srba i Britanca srpskog porekla, koji su osumnjičeni za ubistvo Hendersona, 7. jula.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta stvarno znamo o ubistvu na Zakintosu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track