ALEKSINAČKI LJUBAVNI VODVILJ: Optužila pa branila „silovatelja“ na sudu
Foto: Milica Milovanović

REKLA PA POREKLA

ALEKSINAČKI LJUBAVNI VODVILJ: Optužila pa branila „silovatelja“ na sudu

Crna Hronika -

Z. R. (40) teretila svog partnera policajca da ju je silovao i kidnapovao, ali je na suđenju pretila da će se baciti pod voz ako ga budu osudili

NIŠ - Zoran Cvetković (44), policijski službenik policijske stanice u Aleksincu, oslobođen je juče optužbe za otmicu i silovanje svoje partnerke Z. R. (41) iz Prćilovice zbog nedostatka dokaza.

Cvetkovića je optužnica teretila da je 26. oktobra prošle godine namamio oštećenu da uđe u njegov „sitroen“, nakon čega ju je odveo na divlju deponiju u blizini sela Bobovište, uz auto-put Beograd-Niš, gde ju je tri dana silovao. Zatim ju je odvezao do svog stana u Aleksincu, gde ja nastavio sa seksualnim zlostavljanjem, da bi je pustio tek šest dana od otmice. Obrazlažući presudu, sudija Višeg suda u Nišu Aleksandar Teodosić je naglasio da je oslobađajuća odluka doneta jer je oštećena tokom suđenja promenila svoj iskaz, odnosno priznala da je bilo seksualnog odnosa, ali ne i silovanja, što je potvrđeno i sudskomedicinskim nalazom.

Svedočenje

- Oštećena je zatražila da joj se ukine status posebno osetljivog svedoka i potpuno promenila iskaz dat u istrazi. Takođe, sudskomedicinskim veštačenjem nisu ustanovljene povrede koje bi ukazale na primenu nasilja i bile osnov da preispitamo njen iskaz. S obzirom na to da nije bilo silovanja, nema osnova ni za osudu zbog protivpravnog lišenja slobode jer su ova dva dela povezana - obrazložio je svoju odluku Teodosić.

Kako saznajemo, Z. R. ne samo što je odustala od optužbe protiv svog ljubavnika već je tražila dozvolu da ga poseti u zatvoru, a tokom suđenja je pretila da će se baciti pod voz ako ga pošalju u zatvor.

Kazna zbog oružja

Međutim, njen partner će ipak završiti iza rešetaka, ali zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija jer je policija kod njega pronašla 154 metka kalibra devet milimetara. Za ovo delo sudija mu je odrezao šest meseci robije. Cvetkovićev advokat Oliver Injac izrazio je zadovoljstvo zbog oslobađanja njegovog klijenta zbog silovanja jer, kako je kazao, sve je posledica „ljubavne strasti koja je izmakla kontroli“. Odluka Višeg suda je prvostepena i na nju pravo žalbe imaju i osuđeni Cvetković i tužilaštvo.

Menjala iskaz

TVRDILA DA JU JE TUKAO I MUČIO GLAĐU

Z. R. je policajcima, ali i novinarima kazala da ju je ljubavnik tri dana neprestano silovao, oralno, analno i vaginalno, te da je tri dana nije puštao iz kola osim zbog obavljanja fizioloških potreba. Takođe je kazala i da ju je mučio glađu jer je navodno za sve vreme pojela samo jednu pljeskavicu i paštetu.

Kurir / M. Milovanović

Foto: Milica Milovanović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Strašno! Nemar države doveo do ubistva dve žene i deteta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track