UŽAS KOD OBRENOVCA: Zaklao sina jer nije hteo da ide u starački dom?
Foto: Privatna Arhiva

STRAVIČAN ZLOČIN U SELU PIROMAN

UŽAS KOD OBRENOVCA: Zaklao sina jer nije hteo da ide u starački dom?

Crna Hronika -

Radomir Ilić (79) uhapšen zbog ubistva sina Ljubisava (47), kog je prvo udario sekirom u glavu, a onda ga preklao nožem

OBRENOVAC - Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca uhapšen je zbog sumnje da ubio sina Ljubisava (47) na spavanju, tako što ga je udario sekirom po glavi, a potom ga preklao nožem. Jezivo ubistvo dogodilo se u četvrtak oko 18 sati u porodičnoj kući Ilića.

foto: Zorana Jevtić

Motiv ubistva još nije poznat, a kao mogući razlog se navodi da je starac krivio sina što je morao da ide u dom. Međutim, ne odbacuje se ni mogućnost da je Ilić počinio zločin jer ga je sin maltretirao, što je osumnjičeni rekao policiji kada je uhapšen.

Devizni penzioner

Komšije sa kojima smo juče razgovarali kažu da su u porodičnoj kući Ilića živeli Radomir, njegov sin Ljubisav i mlađi unuk, dok je stariji u Beogradu.

- Ovo je strašno. Mnogo puta su se svađali, ali da ovako nešto može da se desi, nikome nije padalo na pamet. Radomir je bio težak čovek, ima deviznu penziju koja je za naše uslove bila više nego dobra. Međutim, šta vredi kad je on tih 700 evra, koliko je dobijao, znao da potroši za tri dana. Nakon toga ne bi imali za hleb. S druge strane, Ljubisav nije imao stalan posao, bio je varilac i odrađivao je s vremena na vreme neke poslove - pričaju komšije porodice Ilić.

Oni kažu da je na dan ubistva Radomir trebalo da ide u dom, i to na predlog Centra za socijalni rad, jer u kući nije imao dobre uslove za život.

- Deda je živeo zapuštenim životom, nije vodio računa o ličnoj higijeni, te ga je veče uoči ubistva Ljubisav okupao, odnosno pripremio da ga vodi u dom. Koliko znam, sutradan su otišli do grada, pa kad su došli ljudi iz Centra, nisu nikog zatekli. Popodne su se obojica vratila - priča komšinica za Kurir.

Prema njenim rečima, iz kuće se nije čula galama, koja se inače čuje, jer su se često svađali i prepirali.

- Onda je oko šest sati Rade krvavih ruku došao na naša vrata i rekao: „Ubio sam sina, zovi policiju!“ Kad je policija stigla, njima je rekao da ga je Ljuba maltretirao - priča komšinica, dodajući da je deda voleo da popije.

foto: Zorana Jevtić

Sin bio kod devojke

Ona navodi da Ljubin mlađi sin, srećom, u to vreme nije bio u kući, već kod devojke.

- Ljubisav je bio dobar čovek, ali kakvih su problema imali u kući, samo oni znaju. Imao je svojevremeno orkestar, ali su se rasturili. Znao je ponekad za svoju dušu da zasvira. Čula sam da je sa nekom ženom bio u vezi i da je planirao da ide kod nje da živi. Možda je zbog toga i bilo dobro rešenje da deda ide u dom, a i imao je penziju s kojom je mogao da pokrije troškove - rekla je naša sagovornica.

Komšije o Ilićima

GODINAMA SE NISU SLAGALI

Komšije objašnjavaju da je netrpeljivost između oca i sina trajala godinama unazad.

- Radomir je optuživao sina, a sin se neretko žalio na njega. Obojica su ranije pili, s tim što je, kako sam čuo, u poslednje vreme Ljuba batalio alkohol - kaže jedan od komšija.

HRONOLOGIJA / OČEVI UBIJAJU SINOVE

maj 2017 - Božidar Dačić (77) ubio je sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla zbog porodičnih nesuglasica

januar 2017 - Marinko Ilić (60) ubio je nevenčanu suprugu Ružu Tomašević (62) i sina Dragišu Ilića (24) kod Malog Zvornika

januar 2017 - Stevan Pavlović (89) iz Kljajićeva kod Sombora ubio je sina Svetu (67), naočigled svoje nepokretne supruge

decembar 2016 - Iva Rašić (67) iz sela Velike Kruševice kod Kruševca ubio je nožem sina Milana (34) posle porodične svađe

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track