STARAC ZAKLAO JEDINCA: Ubio sam sina, nisam hteo u starački dom!

Strašno

STARAC ZAKLAO JEDINCA: Ubio sam sina, nisam hteo u starački dom!

Crna Hronika -

Njegova je dužnost bila da brine o meni, a kad to nije hteo, ja sam mu presudio, rekao Radomir Ilić (79), koji je brutalno usmrtio sina Ljubisava (47)

BEOGRAD - Rođeni sin hteo je da me vodi u starački dom protiv moje volje. Kad smo se vratili kući, posvađali smo se i čekao sam da legne, a onda sam uradio to što sam uradio. Ja sam mu presudio, rekao je na saslušanju Radomir Ilić (79) iz sela Piroman kod Obrenovca, koji je osumnjičen da je ubio sina jedinca Ljubisava (47) na spavanju.

Kako nezvanično saznajemo, Radomir je u tužilaštvu do detalja ispričao šta se u četvrtak dogodilo, a nakon saslušanja određen mu je pritvor, ali i psihijatrijsko veštačenje.

Dokrajčio ga nožem

- Priznajem da sam ga ubio. Ljuba je hteo da me smesti u dom. Nisam tamo hteo da idem, njegova je dužnost bila da se brine o meni. Kad smo stigli tamo, rekli su nam da su iz Centra za socijalni rad otišli po mene. Vratili smo se kući. Čekao sam da legne, a onda sam otišao u šupu da uzmem sekiru. Kad sam ga udario, bio je još uvek živ i onda sam uzeo nož i ubo ga u vrat da ga dokrajčim - rekao je navodno na saslušanju Radomir, a prenosi dobro obavešten izvor Kurira.

On dodaje da je starac bez griže savesti objasnio i da je posle toga obrisao nož i otišao da kaže komšiji šta je uradio.

- U prvom trenutku su mislili da se šalim, ali su se kasnije uverili i zvali policiju i Hitnu pomoć - rekao je Radomir.

Ilić nije osećao grižu savesti zbog ubistva ni za vreme uviđaja.

Tražio da jede

- Mirno je čekao, čak je tražio da jede. Delovao je opušteno, kao da ništa nije uradio. Na pitanje zašto je ubio sina, pravdao se rečima da ga je Ljubisav maltretirao i da to više nije mogao da izdrži - rekao je naš sagovornik.

Komšije kažu da je sukob između oca i sina bio zbog njegove penzije.

- Deda je devizni penzioner, penziju je stekao u Francuskoj. Nije bila mala, ali šta vredi kad nije znao da živi. Kad bi uzeo penziju, potrošio bi je za nekoliko dana, sve je čašćavao i plaćao da ga ljudi prevezu do određenog mesta. Mnogo novca davao je i za alkohol. Kad bi potrošio penziju, nisu imali ni za hleb - priča jedan od komšija i dodaje da su pokojnog Ljubisava svi voleli jer je bio boem i uvek spreman da drugome pomogne bez obzira na situaciju u svom domu, naglašavajući da je sada najteže Ljubinim sinovima.

Jelena Rafailović

Telo na obdukciji

SAHRANA U UTORAK?

Telo Ljubisava Ilića preneto je na sudsku medicinu, gde treba da bude urađena obdukcija. Kako komšije kažu, čuli su da Ljubisavljevi sinovi njegovu sahranu planiraju za utorak na groblju u Piromanu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Pet najvećih kriminalaca iz 80-ih godina prošlog veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track