SIN POZNATOG LEKARA PREVARIO KRAGUJEVČANKE: Ponudio im posao u Nemačkoj, a onda nestao sa parama!
Foto: Shutterstock

TVRDE DA SU ŽRTVE

SIN POZNATOG LEKARA PREVARIO KRAGUJEVČANKE: Ponudio im posao u Nemačkoj, a onda nestao sa parama!

Crna Hronika -

N. S., jedna od oštećenih, kaže da je Dušan G. (29), sin uglednog doktora, obećavao zaposlenje u jednom hotelu, i da su mnoge žene dale otkaz ili uzele neplaćeno

KRAGUJEVAC - Grupa od trideset žena iz Kragujevca podneće krivičnu prijavu protiv Dušana G. (29), sina uglednog kragujevačkog lekara, koga optužuju za prevaru, falsifikovanje dokumenata i tešku krađu.

Kragujevčanka N. S. javila se juče redakciji Kurira tvrdeći da je jedna od 30 žena kojima je Dušan G., pokazujući im lažne i falsifikovane ugovore, nudio posao u hotelu u nemačkom gradu u kom i njegov otac odnedavno radi kao lekar.

- Imajući u vidu da je u pitanju ugledna kragujevačka porodica, niko nije ni posumnjao da je sve prevara. Dušan je maksimalno iskoristio porodične ime kako bi okupio žene kojima je ponudio posao u hotelu i platu od 2.000 evra. Doneo je i falsifikovane ugovore, koje su žene potpisale, a da je sve laž, saznale smo tek preksinoć, kad je otišao da na aerodromu sačeka vlasnika hotela, a potom nestao s foto-kopijama naših pasoša - rekla je za Kurir N. S., napominjući da je nemački poslodavac s kojim je trebalo da se sastanu istovremeno vlasnik klinike na kojoj je zaposlen njegov otac.

Izvređao ih

Ova Kragujevčanka kaže da je uoči nestanka prevarant od nje pozajmio automobil, kao i 650 evra na ime troškova smeštaja nemačkog poslodavca koji je trebalo da doputuje u Srbiju.

- Kad se nije vratio s aerodroma na poslednji sastanak uoči polaska u Nemačku, shvatile smo da smo prevarene, pa smo odmah pozvale advokata i policiju. Tokom jučerašnjeg dana javio se i rekao da je automobil ostavio na benzinskoj pumpi, a da sve možemo samo da pu*imo. Kontaktirale smo i s njegovim ocem, koji je u Nemačkoj, a on nam je rekao da s tim nema ništa - kaže N. S. i dodaje da su sve žrtve zbog potpisivanja ugovora za rad u Nemačkoj dale otkaz ili uzele višemesečno neplaćeno odsustvo, kao i da su imale brojne troškove u pribavljanju dokumenata.

Osim Kragujevčanke od koje je, kako sama tvrdi, prevarant uzeo 650 evra, ostale žrtve nisu davale novac, ali su s razlogom zabrinute jer su mu predale foto-kopije ličnih dokumenata.

- Svi znamo kako se zloupotrebljavaju lični podaci i zbog toga smo posebno zabrinute - kaže N. S.

Roditelji stižu u Srbiju

Ekipa Kurira pokušala je juče da stupi u kontakt sa Dušanom G., ali on se nije javljao na telefon porodične kuće u Kragujevcu. Komšije ove ugledne porodice kažu da je Dušan trenutno u Kragujevcu, a da mu roditelji dolaze iz Nemačke na odmor polovinom meseca.

Do zaključenja ovog broja nije poznato da li je lokalna policija izdala poternicu za ovim prevarantom, kao ni to na koji način će oštećene žene moći da ponovo vide svoj novac.

Advokat oštećenih poručuje

MILOŠ KORAĆEVIĆ: PODNEĆEMO KRIVIČNE PRIJAVE

Kragujevački advokat Miloš Koraćević potvrdio je juče za Kurir da će zastupati grupu prevarenih žena.

- Nakon konsultacija sa svim oštećenim ženama, podneću krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu i policiji - izjavio je za Kurir Koraćević, apelujući na građane da obrate pažnju na porast broja krivičnih dela prevare.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track