40 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO MALE ANĐELE: Vladica Rajković prebačen u Zabelu
Foto: Dragana Udovičić

Prvo mesec dana u prijemnom odeljenju

40 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO MALE ANĐELE: Vladica Rajković prebačen u Zabelu

Crna Hronika -

POŽAREVAC - Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica kod Zaječara, koji je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja i ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović i ubistva Dragane Stanković (47), prebačen je pre u požarevački zatvor "Zabela", gde će izdržavati kaznu.

Rajković je smešten na prijemno odeljenje i tu će biti do mesec dana, nakon čega će biti raspoređen na jedno od tamošnjih odeljenja.

Rajković je na maksimalnu zatvorsku kaznu osuđen jer je 9. jula prošle godine oteo malenu Anđelinu sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice, odveo je do šume udaljene oko 700 metara od prvih kuća i tu je u jarku silovao. Nakon toga, detetu je presudio udarcima kamenjem i rukama, tako da je telo devojčice bilo unakaženo. Posle zločina se presvukao, krvavu odeću oprao u Timoku i vratio se na rođendan.

Nakon što je uhapšen, Rajković je na saslušanju u Tužilaštvu pored ovog ubistva priznao i da je usmrtio Draganu Stanković, čiji je nestanak bio prijavljen 20. juna.

Početkom meseca, Apelacioni sud u Nišu odbacio je žalbu odbrane, kojom je Rajković tražio da se ukine prvobitna odluka i da se naloži novo suđenje.

- Rajković se ne seća zločina jer je bio u stanju teškog pijanstva, a ne pripit kako je navedeno u dokazima - navodi se u žalbi.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track